Putin og præsidentvalget i USA

putinVladimir Putin, Ruslands enehersker (for det er han jo) har udtalt, at resultatet af det amerikanske præsidentvalg har forhindret en tredje verdenskrig. For mig lyder denne udtalelse, at det fortæller en hel del mere om personen/diktatoren, Vladimir Putin.

Putin har før truet med atomkrig, og bare tanken om at anvende atomvåben, siger lidt om, hvilken “syg person” der her er tale om!

Ligeledes har Donald Trump udtalt sig om anvendelsen af atomvåben – og her er der så tale om to personer, der skal “dele” verdensmagten i den nærmeste fremtid. Det er ikke ligefrem det, der får mig til at føle tryghed.

ukraines-flagUkraine
Trump vil “genoprette” vendskabet med Rusland, hvilket, i så fald indebærer, at USA anerkender Ruslands annektering af Krim. Den bliver sgu ikke let at sluge for EU – for slet ikke at tale om Ukraine!

I årene før 1954 tilhørte Krim Sovjetunionen, hvorefter Krim blev overdraget til den Ukrainske SSR. Efter Sovjets opløsning blev Krim en naturlig del af Ukraine. Meeen, som vi alle også ved, så kom der en yderst diskutabel folkeafstemning (foretaget af Rusland) i 2014 på Krim (som altså var en del af Ukraine) – og herefter blev Krim en del af Rusland!

Jeg har mere end svært ved, at acceptere denne afgørelse!

bornholmsk-flagBornholm
Den er måske nok lidt langt ude – eller er det? Kunne Rusland komme i tanke om, at gøre det samme mod Bornholm?

Anden Verdenskrig sluttede i Danmark den 5. maj 1945, bare ikke her på Bornholm, hvor de sovjettiske tropper besatte øen, fordi den tyske kommandant ikke ville overgive sig. Det kostede bl.a. bombninger af Rønne og Nexø, men også et helt års besættelse af tropper fra Sovjet. Først, da Danmark selv tog ansvaret for at kunne forsvare Bornholm, ville de fremmede tropper trække sig.

Betingelser
Der er dog lidt uenighed i fortolkningen af aftalen fra dengang, for i og med, at det er Danmark – og Danmark alene, der står for at forsvare Bornholm, så er man i Rusland slet ikke indforstået med, at dette også inkluderer NATO-styrker i dette forsvar.

Selv om vi i Danmark har en anden opfattelse, end det Rusland har af aftalen, så opfører Danmark sig som efter Ruslands opfattelse af aftalen, hvilket betyder, at man ikke reelt har de NATO-øvelser, som man godt kunne tænke sig i Østersøeområdet.

Og – hvor vil jeg så hen med alt dette? Hvis vi nu tænker os en situation om Bornholm, som i Ukraine, at Rusland ikke opfatter Danmarks aftale vedrørende Bornholm som efterlevet, kunne det så tænkes, at vi kunne risikere Russiske styrker på øen, og en efterfølgende annektering af Bornholm? Bornholm ligger på et meget strategisk sted for Rusland, som ikke behøver ret mange “gyldige” undskyldninger for en besættelse?

Og med en ny præsident i USA, der godkender alle de “tiltag”, der er udført af Rusland overfor landets naboer, kan man godt have sine bange anelser med sådan en nabo!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Putin og præsidentvalget i USA

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Dine “betragtninger”står foreløbig hen i det uvisse! Jeg er heller ikke tryk ved de”herrer”!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *