En gal mand?

jeh-og-jhMin kusine, Kirsten, er gift med en af Danmarks mest kendte tidligere cykelryttere – Jørgen Emil Hansen. Som gammel cykelrytter kender jeg selv lidt til denne mand på landevejen – og han var ikke bare god, men rigtig god!

Lidt historie
Jørgen Emil Hansen er fra 1942, og kørte i sin tid for cykelklubben CC på Jagtvej i København, – i dag er klubben hjemhørende i Gladsaxe.

I 1966 var han holdkaptajn på det 4- mands hold, der vandt verdensmesterskabet i 100 km holdkørsel, samt var han også med, da Danmark fik bronze ved sommer OL i 1976 i samme disciplin. Og hvis jeg skulle nævne alle de sejre, han har opnået i sin aktive karriere, så blev det en meget langt indlæg.

Billederne har jeg hentet på facebook, hvor min gamle klubkammerat, Jan Høegh, har sat en hel del billeder ind fra de gode gamle dage. Billedet ovenover viser da også Jørgen Emil Hansen (forrest) sammen med Jan Høegh.

jeh-og-wbAustralien
Nu er det ikke lige Jørgen Emils aktive karriere jeg vil beskrive i dette indlæg, men i 1985 kørte han Australien rundt sammen med Willy Bechmann, Søren Jensen, Jens Sørensen (far til Rolf Sørensen) og Jens Bjerre. En cykeltur på 15.000 km på blot 80 dage, der sendte denne begivenhed direkte i Guinness Rekordbog.

Jeg har selv boet i Australien, og ved, at denne verdensdel ikke er helt lille. Da jeg så i 2007 fløj tværs over Australien, fra Sydney til Singapore, kunne jeg se ned på den australske ørken – i flere timer. Det var her jeg “dømte” Jørgen Emil Hansen som “lidt gal” – for det må man være, for at begive sig ud i sådan et projekt.

jeh-og-bpEgentlig havde deres forehavende ikke den store bevågenhed i Australien, for der var vist ingen, der rigtig troede på, at det ville lykkedes dem. Først da de gæve danskere nærmede sig målet Sydney – som var start og mål – skal jeg lige love for, at australierne vågnede op for at fejre dem.

Denne rekord er aldrig blevet slået, og det fortæller lidt om, hvor “gal” man skal være, for at gennemføre en sådan præstation.

Det er næsten unødvendigt at tilføje, at Jørgen Emil begyndte at dyrke triatlon efter afslutningen på sin karriere, så manden har gennemført flere Ironman – også en på Hawaii, samt kan man den dag i dag finde ham træne på de Nordsjællandske landeveje. Og han fylder 74 i december!

Foto er fra Jan Høegh’s arkiv, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *