Vaccinering mod influenza?

erik-krogSom diabetiker og ældre, er det klogt at blive vaccineret hvert efterår imod influenza – siger alle de kloge hoveder. Så ja, det har jeg rettet ind efter de sidste fem år.

Af og til kommer jeg med en klage til min læge, for selv om jeg er blevet vaccineret, får jeg alligevel en tur med halsbetændelse (som regel kun et par uger efter vaccinationen?!?) m.v., som med god vilje kan høre under influenza. Så er det min læge informerer mig om (hun er sgu en god sælger), at man kun kan vaccinere mod de kendte typer influenza – og ikke de nye, som man endnu ikke kender!

Okay, selv jeg kan forstå denne udlægning.

Unge og ældre
En anden dag læste jeg om, at ældre mennesker bliver mindre syge end unge mennesker, og kan derfor være et godt aktiv på arbejdsmarkedet – for de er til at regne med hver dag! Årsagen til denne forskel er, siger de kloge, at når en person får en influenza, så udarbejder vort immunforsvar selv et system, som træder i kraft næste gang vi støder på samme type influenza. Lidt smart 😉

Derfor får ældre mennesker ikke så tit influenza. Også det kan jeg sætte mig ind i!

Vaccinationen?
Så, sammensat med oplysningerne fra lægen – til vort immunforsvar aktiviteter for influenza, begynder jeg at tvivle stærkt på, om jeg i det hele taget behøver en vaccination imod influenza, for det ene ophæver jo det andet! Eller hvordan?

Foto: Erik Rudolf, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Vaccinering mod influenza?

  1. Kirsten Trolle-Hansen skriver:

    Så sandt, Erik! Efter et langt og virksomt liv har vi gamle banditter vel et garvet immunforsvar, der har prøvet lidt af hvert. Jeg har tænkt over det samme som du skriver og har besluttet at fravælge rutinemæssig vaccination, så længe jeg er i fuld vigør. (Skulle jeg gå hen og blive rigtig skvattet af af andre grunde, vil jeg selvfølgelig overveje sagen igen).

  2. Erik Krog skriver:

    Hej Kirsten, jeg var lige ved at tro, at du var gået til de evige cykelbaner? Godt at høre fra dig 🙂 Jeg giver ikke ret meget for de vaccinationer, så jeg hopper også af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *