“Rovfuglen” gebyrgribben m.v.

For ikke så mange år siden fik daværende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, tilnavnet “Gebyrgribben”, på grund af de mange nye gebyrer i Danske Bank. Det ser ud til, at der er en del andre i Danmark, der har fået samme idé med disse spektakulære gebyrer, for selv et service organ som SKAT, vil have kr. 200,- i gebyr, for en personlig henvendelse.

Det offentlige
Når vi taler om en bank, vi er utilfredse med, kan vi jo bare finde en anden bank, det er ikke helt det samme med SKAT! Også i den kommunale regi, har de fodret gebyrgribben, for det koster også et gebyr for en henvendel i Teknik og Miljø, hvis man bare har en eller anden forespørgsel. Her kan man heller ikke bare skifte over til “konkurrenten” – for en sådan findes ikke!

Ligner det ikke en form for pengeafpresning?

Goe’ gamle dage
Engang fik vi udbetalt vor løn i en kuvert på arbejdspladsen. Så fik vi tilbuddet om at få lønnen gennem vor bank – og jeg skal da lige love for, at bankerne konkurrerede om af få de mange nye kunder i butikken.

Bagefter kom så Dankortet, – og herefter fangede bordet. Nu var vi alle inde i et system, vi bare ikke kunne komme ud af. Der var ingen vej tilbage!

I dag kunne vi så se på TV 2 NEWS, at Jyske Bank administrerende direktør, Anders C. Dam, fortælle de undrende seere, at det meget snart kommer til at koste penge – for at have penge i banken!?! Hvem var det, der kaldte Peter Straarup for en gebyrgrib? I sammenligning med det der foregår i dagens Danmark, er han nærmest at sammenligne med en tandløs papirtiger.

Ejendomsskatterne
Så er der de bebuede overophedninger af vore ejendomsskatter, hvor man har fundet frem til et endnu sygt system, til at vurdere vore boliger – et system, der tåler sammenligning med en autoforhandlers, på det tvivlsomme marked, vurdering på en brugt bil med salg for øje.

Jeg har læst mig til, at en ejendom i Ballerup ved København, vil stige med kr. 50.300,- i samlede ejendomsskatter op til år 2025. Det ligner landevejsrøveri ved højlys dag. Mange pensionister kommer til at forlade deres hjem, for det vil de aldrig kunne betale.

  • og så tales der stadig om lettelser i topskatten?!?
©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *