To tørfisk med det hele

Layout 1Bogen “To tørfisk med det hele” har været længe undervejs – nok også for længe. Men forskellige forhindringer har være årsag til, at det først nu er blevet til en udgivelse. Jeg skal ikke trætte læserne med hvilke problemer der har været, kun det, at jeg har måtte tage et hensyn, som jeg nok ikke lige havde været opmærksom på. Men nu er den her!

Om bogen skriver jeg:
Hovedpersonen Olaf, der er fra Skovlunde, kommer ud på en større rejse med mange nye oplevelser.

Læseren får et godt indtryk af året 1966, hvor Skovlunde, en forstad til det store København, er i rivende udvikling. Men også tiden før 1966 er blevet beskrevet, som optakt til det aktuelle år i Skovlunde – med flyveplads, Morian og ungdomsklubber.

Den Sorte Firkant på Nørrebro, samt et børnehjem i Ringsted, danner ligeledes rammen om de personer, som er en del af romanen, men læseren kommer også ud på en større sørejse, til og fra Færøerne, med de legendariske skibe der dengang sejlede for 50 år siden.

gamle-og-nye-huse-i-torshavnBefolkningen på Færøerne er kendt for deres store gæstfrihed, hvor dette begreb bunder i, at langt de fleste indbyggere kender hinanden på en eller anden måde, men en gæstfrihed som alle tilrejsende nyder godt af.

Beskrivelsen af et bogtrykkeri i Thorshavn danner rammen om romanen og dens udvikling på Færøerne, som på mange måder er meget anderledes end datidens Danmark, hvor også fiskeri, grindedrab og havsejllads er nogle af de ting, som hører med til dagligdagen på Færøerne – og ikke at forglemme, den meget specielle færøske spirituslov.

Naturligvis er kærlighed og sex også et element i romanen.

En anden og større sørejse sender læseren ud på en tur til England og Egypten, med kurs mod Australien, da det aktuelle år også var genstand for mange danskere, der emigrerede til Australien.

EK på FøroyarOm forfatteren skriver jeg:
Jeg er folkepensionist og bosat i Tejn på Bornholm, men er født i Brønshøj ved København.

Typografisk og litografisk uddannet, hvor mit længste arbejdsvirke er i Odder, da jeg har boet i det jyske i næsten 40 år. Derfor er det helt naturligt, at jeg i dag føler jeg mig mere som jyde end som københavner.

Så – en københavnsk jyde, der er bosat på Bornholm, som har boet 4½ år på Færøerne, kan næsten ikke være bedre, når det drejer sig om oplysning og underholdning – i en og samme bog.

Færøsk flagI boghandlen og BoD
Bogen kan naturligvis købes overalt i Danmark, men skal nok bestilles hjem første. Den er på 404 sider, Paperback og kan bestilles på dette:
ISBN 978-87-7188-638-2

Eller – man kan også købe den gennem Books on Demand gennem dette link:  To tørfisk med det hele

God fornøjelse

Foto og ©: Erik Krog

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *