Efterår i det “synnejyske”

img_0769aHer i Sønderjylland (Bevtoft) er efteråret længere fremme end på Bornholm, men det er lige så regnfuldt og fugtigt som i Tejn.

Godt nok har vi en del blade flyvende på Nordlandet, men det er fra de meget kraftige vinde, vi har haft på det sidste. I Bevtoft og omegn falder bladene på grund af årstiden – det er lidt af en forskel.

img_0767a

 

 

 

En tur rundt i byen
I dag var jeg, for første gang under mit besøg, en tur rundt i byen. Okay, Bevtoft er nok ikke den største by på disse kanter, men den ligger meget tæt på Skrydstrup – ja, den med flyvepladsen. Her fra sendes jagerflyet, F16, til Bornholm, når de russiske piloter “tager fejl af luftrummet” – og kommer til at flyve ind i det danske luftrum!

Jagerfly
At naboen er omtalte flyveplads, er man slet ikke i tvivl om. Gang på gang hører vi brølet fra de kraftige jetmotorer, når de bliver varmet op, og så tænker jeg helt automatisk på Bornholm – om der er et par F16, der lige skal en tur ud over Østersøen?

Teknisk Samling
Men jeg kommer så også til at tænke på, om et af de fly måske ender på Bornholms Tekniske Samling, på samme måde som Drakenflyet gjorde. En lidt skæg tanke.

img_0768aPå min bytur kom jeg også forbi kirken i Bevtoft, kirken, hvor vor yngste barnebarn blev døbt. På samme måde, som i alle andre sønderjyske byer, er her også en mindesten for genforeningen i 1920.

img_0763a

 

 

 

 

Danskheden i Sønderjylland
Vi har mange flagstænger på Bornholm, og man bliver slet ikke i tvivl om, hvor bornholmerne vil høre til, når man kender bare lidt til historien på klippeøen, men her i Sønderjylland er nationalfølelsen – om muligt – endnu større.

Jeg tror alle haver, her i Sønderjylland, har flagstænger, og de bliver flittigt brugt til enhver given lejlighed. Om sommeren bliver der flaget i et væk, og overalt bliver man mindet om, hvilken kamp sønderjyderne har været igennem for netop dette flag.

Ikke underligt, at jeg har stor respekt for dette stykke Danmarkshistorie.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *