Et bryggeri i Tejn

img_7796aFor et stykke tid siden fandt jeg ud af, at der var etableret et nyt bryggeri i Tejn.

Nu er det bestemt ikke hver dag, vi hører om en ny virksomhed på Bornholm, og da slet ikke i Tejn, så jeg havde mine tanker om, at slå et slag ned om havnen for at se på det nye bryggeri.

img_7788aHavnen, Tejns samlingssted
Det blev altså først i dag, at jeg tog mig sammen til dette første besøg – for jeg kommer igen en anden dag, for at få mange flere oplysninger om dette interessante tiltag i Tejn.

img_7808a

Lidt af en død by
Et eller andet sted kunne jeg sige mig selv, at det nye bryggeri havde taget plads ved havnen. Dels er her flere bygninger, som ikke bliver brugt til noget, og dels er Tejn Havn vel nok samlingspunktet i Tejn, da Dagli’Brugsen ligger lige ved siden af.

Vi har jo ingen bymidte med indkøbscenter – så et eller andet sted, burde nogen ansvarlige få øjnene op for, at der meget snart skal gøres noget for Tejn!

Alternativ skiltning
Når man kommer fra rundkørslen, ser man et skilt plantet lige midt i samme rundkørsel. Okay, skiltet er bare malet på et par engangspaller, men det er da en del kønnere end det såkaldte kunstværk, man kan opleve i en bestemt rundkørsel i Rønne.

img_7794aHeller ikke skiltningen foran bryggeriet er noget at skrive hjem om, men der ER da et skilt, og man er da heller ikke i tvivl om, at her er der et bryggeri.

Jeg havde stillet cyklen udenfor, og gik indenfor i virksomheden for at få en tilladelse til at tage nogle billeder. Egentlig havde jeg ikke ret meget andet i tankerne, for jeg aner ikke ret meget om dette erhverv.

img_7791a

 

 

 

 

Australier
Efter en lille ventetid, kom en mand hen til mig og spurgte – på engelsk – om han kunne hjælpe mig. Jeg var lettere forvirret over den engelske henvendelse, og svarede tilbage, at han havde da at tale dansk, da han var i Danmark – lidt flabet, men alligevel.

img_7797a

Herefter spurgte jeg ham, hvor han egentlig kom fra, da jeg kunne genkende lidt af det noget specielle engelske han talte. Joh, han var da fra Australien – og nærmere betegnet Melbourne.

Fototilladelse
Jeg fik hurtigt en tilladelse til at tage billeder i bryggeriet, men nu var min interesse vagt om endnu flere oplysninger om dette projekt, så jeg spurgte om vi kunne aftale, at jeg kom igen en anden dag, hvor jeg så havde min lille båndoptager med – for jeg ville meget gerne have hele historien.

Det blev aftalen, så der kommer endnu et indlæg om bryggeriet, bare en del mere omfattende!

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *