Strisser på Bornholm

bent-pDen 11. juni var vi til en 85 års fødselsdag i Rønne. Den tidligere kriminalassistent, Bent Pedersen, havde inviteret familie og venner til fødselsdagsfest midt i Rønnes Centrum.

En god måneds tid senere mødtes selskabet igen – men denne gang i Kapellet i Rønne. Bent var igen hovedpersonen. Den gamle kriminalassistent var død.

“Krimi Bent”
Bent Pedersen var også kendt som “Krimi Bent” på Bornholm, men hvem var han egentlig?

Erik-og-Bent

 

Jeg kom til at kende Bent gennem min gamle ven, Erik Rudolf, på Tasmanien, idet Bent og Erik var fætre.

Erik havde dog aldrig før mødt Bent, men det fik jeg lavet om på, så de to nåede at se hinanden et par gange inden Bent “lagde røret” – som mit barnebarn, Otto i Norge, udtrykker sig.

Lolland, Valby og Bornholm
Bent blev født på Lolland, men på grund af familiære stridigheder, flyttede den lille familie til Valby. Jeg skal ikke komme ind på hele Bents opvækst og senere voksne liv, inden han flyttede til Bornholm, kun, at han inden var tilknyttet station 5 på Vesterbro i København, hvilket vel nok var noget af det mest belastede klientel, politiet havde at gøre med i Danmark.

En hård brancheotto-skib
Bent sagde altid, at han havde kendt alle røvhullerne, og det tror jeg gerne, for hans sprog og opførsel var også derefter. Ikke fordi Bent var uopdragen – slet ikke – men manden kunne godt finde på, at behandle familie og venner efter den recept.

Dette fortalte slet ikke, hvilket menneske der gemte sig i personen Bent, men han var arvelig belastet af sit job – og det var ikke alle, der lige kunne klare det.

Otto
Jeg kom tit hos Bent, og på et tidspunkt havde jeg også mit barnebarn fra Norge, Otto, med på besøg.

Otto elskede at tale med Bent, og høre den lille gut “handle hus” med Bent, kan slet ikke beskrives. Et eller andet sted havde den lille Otto regnet Bent ud, eller også charmede Otto alt det den kunne trække. Bent fik da også altid en krammer af Otto når vi kørte videre. På et tidspunkt forærede Bent Otto et skib, et skib Bent selv havde lavet. Dette skib står nu i Elverum i Norge.

img_6177bEt følsomt menneske
På trods af “sin arbejdsskade” var Bent et meget følsomt menneske (den havde Otto allerede regnet ud) – og ikke mindst var Bent en menneskekender.

Bent har fortalt mig mange historier fra sin tid som kriminalassistent på Solskinsøen – og her er en af dem. En historie, der fortæller en hel del mere om mennesket bag “Krimi Bent”.

Rockerne på Bornholm
Engang var der en “Rockerborg” på Bornholm – eller i hvert fald noget, der lignede det. Dette var kommet for øre ovre på den anden side af vandet. Derfor blev lagt planet om, at “storme borgen”, for der var helt sikkert både narko og våben derinde!

Styrken fra København ankom til øen, og Bent fik besked på, at indføre sig skudsikker vest – samt pistol. Men dette nægtede Bent. Hans livvidde var et godt stykke ud over det vesten kunne rumme – og pistol gik han aldrig med. Basta!

Aktionen starter
Men det forhindrede ikke indsatsleder og styrken i, at omringe målet for opgaven, hvor Bent ganske åbenlyst spankulerede ind i gården på Rockerborgen. En dør gik op, og en for Bent kendt skikkelse kom til syne. “Hej Bent”, råbte personen i døren, “kommer du ikke ind og får en kop kaffe?”

“Joh tak”, svarede Bent, mens han sparkede til en mindre sten på gårdspladsen, han skulle jo nødigt røbe noget. Bent begyndte at bevæge sig langsomt hen mod den åbne dør.

“Og sig så lige til de andre derude, at de også godt må komme ind”, råbte skikkelsen i døren. Nu var det, at Bent begyndte at grine, for hele aktionen var opdaget lang tid før den næsten var begyndt.

Der blev selvfølgelig ikke fundet det mindste på “Rockerborgen”, for Bent kendte sine “lus på travet” – som han udtrykte det.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *