BTS mangler aktive medlemmer

IMG_7339aBornholms Tekniske Samling (BTS) mangler medlemmer – og især medlemmer, der vil deltage aktivt i vort arbejde (men det er ingen betingelse).

Facebook
På foreningens fb-side er der 407 medlemmer, men i foreningen er vi bare 127 medlemmer! Når vi så gør op, hvor mange aktive medlemmer foreningen kan prale af, så bliver det mere end svært at forstå, hvordan vi kan få det hele til at hænge sammen, for her er der virkelig tale om Tordenskjolds soldater, der gør arbejdet!

IMG_7346aJeg, en ny kustode
I slutningen af vinteren kontaktede jeg Per Carlo Nilsson, da jeg søgte et grafisk museum (på grund af mine tidligere fag som typograf og litograf).

Det viste sig, at Per Carlo Nilsson ikke bare kunne fortælle mig om den grafiske afdeling på BTS, men at han selv, IMG_7350aikke kun var en meget aktiv person i den grafiske afdeling, men også, sammen med “Tordenskjolds soldater” i BTS, udførte sin del i den aktive gruppe på BTS.

Jeg havde været på BTS før, men det var for nogle år tilbage, men efter en endnu en rundtur med Per Carlo, var jeg slet ikke i tvivl, – jeg ville ikke bare gøre en indsats i den grafiske afdeling, men også som fast kustode i BTS. Herefter var jeg en del af den aktive gruppe, da BTS åbnede dørene den 1. maj i år.

IMG_7352aMange kommentarer
I den tid, der så er gået siden åbningen, har jeg talt med en masse mennesker, og jeg har lært, at BTS ikke bare samler på effekter til udstillingen, men vi samler også på historierne bag effekterne, for de er guld værd. Og det er her vore gæster er leveringsdygtige.

IMG_7353aBl.a. har jeg fået flere beretninger om vor Saab Draken F35 jagerbomber, beretninger jeg fortæller videre til vore besøgende.

Engang fik jeg en meget negativ kommentar fra en ældre mand (lidt yngre end jeg). “Det er bare noget gammelt skidt”, sagde han højt, da han sammen med en god ven, trådte ind på BTS.

Da de to venner, tre timer senere forlod BTS, kunne jeg ikke dy mig for et stille et supplerende spørgsmål til den tidligere kommentar. “Nu må du fortælle mig”, henvendte jeg mig til den ældre mand, “hvorfor du har brugt tre timer på noget gammelt skidt?” Manden blev mig svar skyldig, men hans skæve smil fortalte mig alligevel hans svar.

IMG_7327aVi mangler aktive
Jeg kunne skrive flere sider om mine oplevelser – ikke bare i den lille aktive gruppe, men oplevelser i dagene med vore gæster på BTS. Men – vi mangler aktive medlemmer, så hvis du går med en lille kustode i maven, så kom en tur op til os på BTS, og lad os få en snak om, hvad du kan bidrage med?

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *