De syriske roser

IMG_0684aDet er tæt på, at vi her på adressen kan blive leverandør af planten den syriske rose.

For nogle år siden fik vi, af min gamle ven fra dagene i Lyngby Cycle Club, Olaf Riisgaard, foræret en del frø fra planten.

Dette er der kommet en del planter af, hvor vi i dag kan nyde blomsterne af den lange ventetid for planternes vækst. For det tager altså et par år at nå så langt.

IMG_0689a

 

 

 

Nye frø
Mine anstrengelser har resulteret i 12 nye planter – alle med lyserøde blomster.

I foråret såede jeg endnu et stykke jord med frø (andre farver) fra Lyngby, så måske er jeg igen heldig med nye skud til foråret.

IMG_0692a
Herefter går der endnu et par år, før de nye planter kan omplantes. Ikke underligt, at gartneren tager sin pris for deres planteavl.

Vor råvildt
Sidste efterår var jeg nødt til at hegne planterne ind med hønsetråd, da rådyrene anvendte planterne som vinterfoder, og det syntes jeg slet ikke om. Dertil var anstrengelserne lidt for store til, at nogle års arbejde skulle ende op i vinterfoder.

IMG_0686aMange blomster
Lige nu blomstrer den syriske rose, og den bliver ved, til vi når hen til det sene efterår, så vi kan rigtig nyde de mange smukke blomster endnu et par måneder.

IMG_0694a

 

 

 

 

Andre roser
Nu kan vor have godt byde på andre roser end den syriske, og jeg skal da også lige hilse og sige, at de blomstre som om de fik penge for det.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *