Elverumsdage

IMG_0568aLige for tiden er Elverum i Norge verdens navle – sådan føles det i hvert fald, med alle de arrangementer som byen kan byde på.

Trafikken er da også derefter, så hvis man er så heldig, at komme ind i byen, bliver det endnu sværere at komme ud igen. Den helt ideelle løsning for at holde på byens gæster.

Jeg er dog ikke kommet til Elverum  på grund af omtalte arrangementer, men alene af den grund, at vi har haft et feriebarn fra Norge boende hos os på Bornholm – og så har jeg efterfølgende fungeret som rejseleder på hjemrejsen til Norge.

IMG_0579aSommerdag
Da jeg så alligevel var i Norge  i nogle dage, hjalp jeg lige til med en udbygning på familiens adresse i Elverum.

IMG_0566a

Når der var tale om udendørs arbejde, var det bestemt ikke det bedste vejr at arbejde i, da det både var regnfuldt og til tider ret koldt. Ja, en morgen havde vi været så tæt på frysepunktet, at der var rim på flere hustage i byen!

Men, i dag, dagen før jeg skal hjem, var vejret slået om til en rimelig varm sommerdag – set i forhold til de øvrige dage, der var gået.

Byfest m.v.
Hele midtbyen i Elverum var lavet om til en stor gå-gade med alle mulige butiksboder, der helst ville overgå hinanden med gode tilbud til de mange kunder, der valfartede op og ned af det nyindrettede strøg.

IMG_0576aMange tilbud
Et sted havde en bod 3 store spegepølser for kr. 350,- (og hvis det er noget en nordmand går op i, så er det spegepølser), men længere nede af strøget var der 4 spegepølser for samme pris!

IMG_0577a

Et andet sted var der et større telt med cykler. Her havde de dagens store tilbud, en el-cykel, der var sat ned fra kr. 32.999,- til 26.000,-. Okay, jeg syntes stadig der var for dyrt, og en el-cykel er ikke lige mit nummer.

Veteranbiler og sportsvogne
Selv veteranbiler var udstillet på strøget. Jeg faldt pladask for en Volvo 544, der gav mig mange minder fra mine unge dage – og så naturligvis folkevognen, som jeg har haft en del af.

IMG_0590a
Op og ned af sidevejene kørte der flere smarte sportsvogne, ja, selv en Ferrari kom der forbi.

IMG_0591a

Af og til kom vi forbi de mange grill boder, der flittigt vendte bøffer og pølser, dog virkede det mere kvalmende på mig end tillokkende – derfor gik jeg langt udenom dette madtilbud.

Dog standsede vi op ved en mindre pizzabager, der tilbød smagsprøver fra en pizzaovn – der kunne købes til hjemmebrug.

IMG_0585aManden, der solgte disse ovne, var dansker, så vi fik en lille hyggelig snak med ham om Bornholm – og en del andet.

Glomdalsmuseet
En ting, jeg ikke fik tid til under mit besøg i Elverum, var et besøg på Glomdalsmuseet.

Okay, jeg har efterhånden også været der et par gange – men alligevel, så elsker jeg dette sted i Elverum, at jeg håber at komme der endnu engang, hvor jeg har ekstra meget tid til at fotografere – for dette sted er en ren perle.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *