Natsværmeren smutugle

IMG_0538aAf og til støder jeg ind i insekter, som jeg ikke kan lade være med at tage et billede af, og når insektet er en “Stor smutugle”, så er det rigtig godt, at have et kamera indenfor rækkevidde.

Nogle læsere kunne måske mistænke mig for, at gå naturfotografen, Joel Andersen, i bedene, men det har jeg ingen planer om, med det fotoudstyr jeg er i besiddelse af. For selv om et af mine kamera godt kunne anvendes til omtalte formål, så mangler jeg stadig et dertil egnet objektiv.

IMG_0535aKamera
Billederne af smutuglen er da også taget med mit mindste kamera – et Canon IXUS 160, der trods sin størrelse indeholder 20 megapixel. Dog hænger billedkvalitet en del sammen med objektivet, og det er her, dette kamera ikke helt følger med.

IMG_0537a

Stor smutugle
Tilbage til insektet, for helt håbløst er billederne jo heller ikke.

Den store smutugle, der findes overalt i Europa, har et vingefang på 48 – 63 mm, hvor forvingen kan variere i mange forskellige farver. Bagvingen er knald-gul med et sort bånd langs vingesømmet. Kroppen kendes som meget kraftig. Smutuglen hører hjemme under sommerfugle.

Larven, der er en af de mest almindelige vinterlarver, kommer over vinteren fra midt i august (tæt på nu) til engang i maj måned – og så kan den leve på næsten alle planter. Flyvetiden for smutuglen ligger fra juni til september.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Natsværmeren smutugle

 1. Birgit, Rit & Rák skriver:

  Hej.

  Vi her i boghandelen Rit & Rák i Tórshavn har en kunde, som efterspørger din bog ” TO TØRFISK med det hele!” Jeg har ikke kunnet finde nogen distributør af den. Er det stadig muligt at købe den som bog eller findes den kun som download?

  Venlig hilsen
  Birgit
  Rit & Rák

 2. Erik Krog skriver:

  Hej Birgit!

  Den findes i øjeblikket kun i download, men jeg påtænker at tage den ud af min blog og udsende den via Books on demand (den har været trykt før). Kan du give mig en e-mail, så vil jeg kontakte jer når dette er klart.
  Mvh
  Erik Krog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *