Diabetes og kolesterol

Erik Krog_4aFor en del år siden, i forbindelse med min diabetes, var mit kolesteroltal så højt, at min læge overvejede at ringe til mig omgående, da resultatet af min blodprøve forelå ham. Han ventede dog til dagen efter med at orientere mig, da jeg alligevel havde tid hos ham. Men hans overvejelser siger en del om, hvor alvorligt resultatet var.

Jeg kom meget hurtigt på “Simvastatin”, som vel nok er det mest kendte indenfor kolesterolsænkende medicin. Efter nogle år fik jeg det mere og mere dårligt, og til sidst blev jeg så deprimeret af denne medicin, at jeg havde en direkte kurs mod en afslutning af livet!

I dag er jeg fri for kolesterolmedicin (efter eget valg), og jeg har fået et meget bedre liv efter denne beslutning. Jeg får stadig taget blodprøver med jævnlige mellemrum for kontrol, hvor min nuværende livsførelse er årsag til et normalt kolesteroltal.

Jeg får i dag tilsendt mine blodprøveresultater via e-mail, så jeg er efterhånden ret godt inde i de forskellige tal, hvor jeg har fokus på det gode og dårlige kolesteroltal, – og naturligvis, det totale kolesteroltal.

Artikel
Og nu er det så, at jeg rendet ind i denne artikel på nettet “The Cholesterol Myths by Uffe Ravnskov, MD, PhD”. Nu skal jeg ikke trætte læseren med hele artiklen, men kun tage et par interessante udpluk af den. Her står bl.a.:

En af de mest sejlivede myter  indenfor  medicinen er at  for meget animalsk fedt i maden og et forhøjet kolesteroltal er farligt for hjertet og blodkarrene

Kolesterol er ikke en dødelig gift, men et stof som er livsvigtigt for alle cellers konstruktion og funktion. Kolesterol er hverken ”godt” eller ”ondt”; derimod påvirkes blodets indhold af kolesterol af mange faktorer, for eksempel stress, fysisk aktivitet, ændringer af kroppens vægt, rygning og meget mere

Et højt kolesteroltal påstås at fremkalde åreforkalkning og hjerteinfarkt. Talrige studier har imidlertid vist at mennesker med et lavt kolesteroltal bliver lige så åreforkalkede som mennesker med et højt.

Kolesterolsænkning med de medicinske præparater, som ikke tilhører statingruppen, er ikke i stand til at mindske risikoen for at dø af et hjerteinfarkt; de er desuden farlige for helbredet og kan forkorte vores liv.

De nye kolesterolsænkende stoffer statinerne forebygger hjertesygdom, men effekten er beskeden og har ikke noget med kolesterolsænkningen at gøre. Desværre har de også mange og alvorlige bivirkninger

Aarh-Kbh

Fri for bivirkninger
Artiklen rykker en del ved opfattelsen af god og dårlig kolesterol (som jeg har fået den forklaret), dog er jeg glad for, at jeg er medicinfri i dag for Simvastatin (insulinen er stadig nødvendig resten af livet).

Med alle de advarsler vi får gennem dagspressen (bl. gennem Ekstra Bladets artikler om samme), skal man være ualmindelig langsomt opfattende, hvis der ikke ringer en klokke når/hvis bivirkningerne melder sig!

Foto: Joel Andersen og Carl-Johan Bjarnvig ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *