Min fætter fra Thailand

36_1000_figuer_aBilledet er fra Wat Yai Tai Phara Chao Ong Tue, templet med det lange navn, men også templet med de mange tusinde figurer og byster. Et sted, hvor man kan tage billeder en hel dag, og så alligevel ikke har fået det hele med.

Nej, jeg afstammer ikke fra Thailand, men jeg har alligevel familie derude. Den skal nok lige forklares lidt mere.

Jeg har nemlig fået forbindelse med min fætter, som jeg ikke har set siden jeg var omkring 10 år gammel – og naturligvis kan vi da huske hinanden, men heller ikke ret meget mere. Men nu havde han boet en del år i Thailand.

Min fætters første kone er forøvrigt fra Bornholm, så på et tidspunkt skal jeg hen og hilse på hans tidligere svoger, som har en kendt forretning i Rønne. Lidt sjovt, da jeg har været i forretningen uden at ane et klap om denne forbindelse.

Den bornholmske forbindelse
Efterhånden bliver vi mere og mere en del af Bornholm, for godt nok er vi flyttet til øen, men vi har da to børnebørn, som er født her, en nevø, der er en kendt akupunktør i Rønne, en datter, der har arbejdet på Bornholms Tidende, en søster, der har boet lige udenfor Nyker. Og jo mere vi graver i familieskaber, jo mere forbindelse har vi åbenbart til Bornholm – har det nu vist sig.

6_resizeBilleder fra Thailand
Hver måned får jeg tilsendt billeder fra Thailand, og flere af dem syntes jeg fortæller så god en historie, at jeg vil dele dem med bloggens læsere. I Sisaket provinsen var der frugt festival, blandt andet den forfærdelige frugt med navnet Durian, fortæller min fætter.

7_resize

Den smager rigtig grimt – efter hans mening – og lugter så slemt, at det er forbudt at medbringe eller spise dem på mange hoteller, men de fleste Thaier syndes det er en delikatesse?!?

Heldigvis var der også mange frugter efter europæiske smagsløg, ihvertfald min fætters, som var enormt lækkert, så han spiste så mange forskellige frugter, at han dårligt kunne vrikke med ørene bagefter.

Foto: Steffen Johansen. ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *