Handling og bøn

Andreas BoLigesom så mange andre – og Andreas Bo – har jeg tit tænk på, at hvad skal en bøn hjælpe på katastrofer, imod krige, terrorangreb og andet i den genre?

Ville handling ikke have noget mere effekt? Det eneste vi kan anvende bønner til, er vel ved – at brygge en kande kaffe!

Troende?
Om jeg ikke er troende? Joh, måske, men på min egen måde. Jeg tror bl.a. på, at religion er skabt til at få magt over mennesket, og jeg må tilstå overfor al religion, at dette er lykkedes til fulde. Den ros skal de sgu alligevel ha’!

Men – der ER noget vi ikke kan forklare, bl.a. efter døden, men når mennesket så sætter regler, love, bibler m.v. som Guds ord, så er det kæden hopper af. Bare tag det første bud ”Du må ikke have andre Guder end mig”. Hvis der kun er én Gud, så er der jo ingen grund til at skrive det første bud?

Nå, tilbage til Andreas Bo og hans omtalte mening om bønner. Det hjælper altid, når man er en kendt skuespiller, der ytrer sig i medierne. Hvis jeg havde skrevet det samme på min blog, så var der sikkert kun et par enkelte, der havde reageret – og så var det glemt.

I BT er sognepræsten, Sørine Gotfredsen, røget i flæsket på Andreas Bo. Sognepræsten kan ikke forstå, at komikeren er blevet ophøjet til et orakel på grund af sin udtalelse. Nu mener jeg ikke at have læst noget om ”oraklet” Andreas Bo, så den ophøjelse må vist stå for præstens egen regning. Men det ændrer ikke noget ved, at Andreas Bo’s egen opfattelse er, at bønner ikke hjælper – kun handling. Det må være det, livets lære har lært den kendte komiker – gætter jeg på.

EK_tas_aNaturligvis kan bønner have en vis psykologisk virkning, men ret meget mere gør det vist ikke.

Præstens mening om, at Andreas Bo har fået en for høj status som samfundsdebatør, på grund af hans stilling, er helt forkert. Her mener jeg, helt modsat præsten, at det er med stor mod manden står frem – netop på grund af hans stilling. Det er det, jeg tager hatten af for.

Foto: Fra fb og Erik Rudolf. ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *