Olai og det færøske flag

IMG_5106Den 29. juli er det Olai på Færøerne. Denne fest er den største på Færøerne, og har nu tilligemed den tilføjelse, at være Færøernes nationaldag.

Dette har medvirket til, at fra i år flager man på alle statens ejendomme med det færøske flag på denne dag. Det samme gør vi på Grønlands nationaldag den 21. juni.

tinganes_aMen, det gik helt galt på bl.a. Børsen, hvor leverandøren havde klokket i det med farverne på flaget, idet der var byttet om på farverne i flagets to kors.

Egentlig burde de, som hejste flagene på den gamle bygning, selv have opdaget det – men når man ikke ser det færøske flag til dagligt, så er det heller ikke så lige til!

Men er færingerne så selv så skråsikre på farverne i deres flag?

Færøsk flagJeg ved ikke om dette har rettet sig siden jeg boede på Færøerne, men jeg husker en samtale, med lidt efterfølgende mundhuggeri på trykkeriet i Thorshavn i 1960’erne.

Det hele kom sig af farvernes sammensætning i det færøske flag, fordi de to færøske håndsættere kunne ikke huske det!?! Så der ikke noget at sige til, at man i Danmark ikke helt har styr på det – men det bortforklarer ikke det pinlige i,  at der blev flaget med det forkerte flag på Børsen den 29. juli.

Foto: Erik Rudolf. ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *