Svensk to-master i Tejn Havn

skibI dag har vi besøg af en svensk to-master i Tejn Havn. Lige så snart jeg lokaliserer et større sejlskib i vor havn, lige så hurtigt har jeg fat i mit kamera – og det skete selvfølgelig også i dag. Ingen grund til at lave om på den procedure.

IMG_0485a

 

 

 

 

 

 

Shalom
Det smukke skib sejler under navnet “Shalom” og er hjemmehørende i Oskarshamn i vort naboland, Sverige.

Jeg har prøvet af finde nogle facts om den svenske to-master, men denne gang har jeg ikke været heldig med at google mig frem, for der kommer slet ikke noget frem om sejlskibet? Det er muligt, at skibet er købt for ikke så længe siden, og herefter omdøbt til “Shalom”? Måske kan mine læsere hjælpe mig med oplysningerne?

IMG_0487aUde på en træningstur
Det var først i eftermiddags jeg fik øje på skibet. Jeg havde været på en træningstur omkring Svaneke, da jeg lige skulle en tur omkring havnen – for det kunne jo være vi havde besøg?

Og endnu engang blev jeg ikke skuffet – dog kunne jeg godt tænke mig, at vide noget mere om skibet.

IMG_0480aSvaneke og omegn
Som skrevet, var jeg en tur omkring Svaneke på cyklen.

Vejret var en smule overskyet, men alligevel med skiftende sol på turen.

Da jeg var ud for vejen op mod Kjelseby, trak der flere mørke skyer op ude over Østersøen.

Jeg overvejede kort, om jeg skulle tage bakken op over Kjelseby eller fortsætte mod Svaneke. Det blev Svaneke. Egentlig havde jeg regnet ud, at jeg skulle have medvind efter Svaneke, men ligesom det plejer at være, havde jeg stadig modvind!?! Ja, jeg forstår det heller ikke!

IMG_0482aIngen regn
Da jeg var på de hjemlige breddegrader igen, nærmere betegnet omkring Olsker, kunne jeg se, at der havde været et godt regnvejr i området.

På vejen ned mod Tejn var jeg slet ikke i tvivl om regnvejret, for der var flere større “søer” på vejen.

Det var da også det første spørgsmål jeg fik i hjemmet i Tejn, om hvor jeg havde søgt ly for regnen, da der nærmest var tale om et skybrud? Men jeg havde overhovedet ikke fået den mindste regn på turen.

Selv på så lille en ø som Bornholm, kan vejret godt være så meget forskelligt fra egn til egn.

Billederne? Det er det smukke Bornholm jeg ser på mine cykelture, og jeg nyder udsigten.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Svensk to-master i Tejn Havn

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Endelig flotte billeder med med et skib!.og en god artikel-som sædvanligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *