Forhindringsløb

Her i turistsæsonen kan det meget godt være noget af en træls oplevelse at tage sig en træningstur på cyklen. Okay, det er ikke altid, det er sådan, men der ER dage, hvor jeg spekulerer på, om hvad det er for en del af legemet folk til tider tænker med?

IMG_0472aTurister, der fylder hele cykelstien med klapvogne m.v. – og har bestemt ikke til hensigt at flytte sig, når jeg ringer med cykelklokken (jo, jeg en sådan på racercyklen).

Og så er der de mange biler, der har indtaget cykelstier og fortove som deres egne private parkeringspladser.

Vi motionscyklister må høre en del for, at vi til tider befinder os på kørebanen i stedet for på cykelstien – som færdselsloven ellers foreskriver. Men når cykelstien er fuld af gående trafik, eller et større hold cyklister (med børn) på ferietur i sommerlandet, samt diverse uhensigtsmæssigt parkerede biler, så er der ikke meget andet at gøre end at cykle på kørebanen.

Færdselslov eller ej, vi må cykle efter forholdene.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Forhindringsløb

 1. Mariann Jakobsen skriver:

  Nyd dog for pokker, at der er liv på øen. Turisme er et af Bornholms vigtigste erhverv og nok mest indbringende. “Et større hold cyklister ( med børn) på ferietur i sommerlandet”;: Citat Erik Krog, burde være en glæde og ikke et irritationsmoment. Som bosiddende på Bornholm burde du vise større tolerance, eller finde alternative ruter. Dem burde du som stedkendt kunne finde. Spænd den positive cykelhjelm på 🙂

 2. Mariann Jakobsen skriver:

  Har netop skrevet en kommentar til din blog “Pensionist på Bornholm aka “Krog på Krogen”. Undrer mig over, at min kommentar “afventer godkendelse”. Er det en form for censur ? Er spændt på svaret herpå. Mvh tolerant cyklist i Østjylland

 3. Erik Krog skriver:

  Mariann Jakobsen, nu er du godkendt til at skrive kommentarer på min blog. Hvis jeg ikke har denne “censur”, ville jeg få en masse spam ind på bloggen, og det er jeg bestemt ikke interesseret i – derfor! Næste gang du skriver, vil din kommentar komme direkte ind på bloggen.

  Jeg tror ikke du ved hvor farligt det er på vore cykelstier her på Bornholm. En dag cyklede jeg i et område, hvor der var et par skarpe sving – og pludselig var der et hold på omkring 12 børn med to voksne midt på cykelstien gående imod min kørselsretning. Billister, der pludselig drejer ind foran cyklisten, og så alle de biler der parkerer på cykelstien. Forleden var jeg ved at komme i klemme mellem en af de biler og en bus, da jeg var henvist til at cykle på kørebanen, hvilket jeg forøvrigt kan få en bøde for! Mine træningsture er typisk på 65 – 100 km så jeg gør godt brug af vore cykelstier. Om vinteren bliver cykelstierne ikke ryddet for sne, så igen bliver vi henvist til landevejen, men nu er det endnu mere farligt at færdes på cyklen i den slags føre! Når man bruger cykelstierne så meget som jeg gør, så kan bægeret godt flyde over et par gange med den slags oplevelser.

 4. Erik Krog skriver:

  Jeg skriver forøvrigt også i mit indlæg “Færdselslov eller ej, vi må cykle efter forholdene” hvilket vil sige, at vi må cykle ude på kørebanen, som altså er imod færdselsloven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *