Joel Andersen og “Den Store Dansker”

Alice og Joel Andersen bor i nærheden af min mors fødeegn, så derfor kommer det slet ikke bag på mig, at parret nu er kommet til Hundested.

Grand Danoir 01Og hvad sker der så i Hundested? Joh, for 5. år i træk er der en International Sandskulptur Festival, og det må lige tilføjes, at festivallen har været en kæmpe succes lige siden starten. Grand Danoir 02

Også i år har man kunnet se og opleve de helt fantastiske sandskulpturer disse mageløse kunstnere har præsteret, hvilket fotografen, Joel Andersen, har taget et par billeder af (tak) og sendt til bloggen.

Grand Danoir 03

Flotte skulpturer
Skulpturbillederne er af den store danske hund “Gran danois”. Jeg indrømmer blankt, at hver gang jeg ser disse sandskulpturer, bliver jeg dybt fascineret af disse skulptørers formåen.

Resultatet af disse Gran danois er bestemt ingen undtagelse. Selv hundenes blodårer træder frem på skulpturen.

Og forøvrigt, hvor skal en Sandskulptur Festival med hunde ellers finde sted – end i Hundested? Nej vel!

Gran danois
En Gran danois er en temmelig stor hund, som kan minde om en lille hest. Jeg husker engang, jeg kom ud på en gård i det Østjyske, hvor der pludselig stod et hundehoved og så på mig gennem side vinduet i bilen. Jeg var ret sikker på, at hunden stod med poterne på døren – men hunden havde alle fire poter placeret på jorden. Der gik lidt tid inden jeg åbnede døren.

Drikkende bi på egebladEn drikkende bi
Det næste billede, der var med i pakken i dag, er ikke mindre end en drikkende bi på et egeblad ved Kattinge Vig.

Ud over, at billedet er meget smukt, så er det ikke hver dag vi et billede af den art?

Endnu engang undrer det mig, at Joel Andersen har tålmodighed til at tage den slags billeder, men det skal han ikke høre et eneste ondt ord om – tværtimod.

Flue på blomstSpyfluen
Dette billede dokumenterer igen den kvalitet som Joel Andersen har lagt sig i selen, når han fotograferer.

Spyfluens blågrønlige farve, sat op imod den røde blomst, er meget tæt på de bornholmske farver, som vi kender dem.

Svirreflue på blomstSvirrefluen
Endnu engang har vi et billede af svirrefluen, men dette eksemplar i den mere normale gule farve.

Der findes omkring 200 slægter til svirrefluen, der igen deler sig i op til 6000 arter. Her i Danmark har vi registreret 269 arter af denne flue, hvor de ti arter er direkte truede. De meste truede arter er dem der holder til i skove med gamle træer, men også områder, hvor der er udtørret og drænet, er der stor tilbagegang af svirrefluen. Svirrefluen har seks ben ligesom andre insekter, men den kan variere meget i størrelse og udseende.

Bi på blomstBi på blomst
Det sidste billede, i denne omgang, er denne bi, der er i fuld gang med dagens arbejde – og hvilken flot arbejdsplads!

Billederne er i sandhed en dokumentation for vor smukke natur i farver, hvilket til fulde igen er lykkedes fotografen at fange i sit kamera. De sidste tre billeder, er alle taget i haven i Kregme.

Selv om høsten er i fuld gang på vore marker, og efteråret nærmer sig hastigt, så har vi stadig et par måneder med sommer og sensommer foran os, så jeg ser frem til næste gang jeg modtager en sending billeder fra Joel Andersen.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen. ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *