Sejlskibet Johann Smidt

IMG_7636aDen tyske to-master, “Johann Smidt”, fra Bremen, besøgte Tejn Havn i dag, så selvfølgelig måtte jeg en tur ned til havnen for at tage et par billeder, for de gamle sejlskibs typer, kan jeg slet ikke stå for.

IMG_7644a

 

 

 

 

 

Som det ses på billedet til venstre, havde vi sol over Tejn i dag, og dermed også over “Johann Smidt”. Af og til har vi dog regn på Solskinsøen, men det er nærmest for at få støvet til at lægge sig.

Sejlskibet fra Bremen
Dette to-master sejlskib hed oprindelig “Eendracht”, som i daglig tale er “Johnny”. Skibet blev bygget i Holland tilbage i 1974. I dag tjener skibet til dagen af vejen ved at sejle med betalende gæster under foreningen “Clipper DJS”.

IMG_7647aI flere år blev Johann Smidt brugt hver anden vinter i farvandene omkring De Baleariske Øer og De Kanariske Øer.

Hver vinter, siden 2007, rejser “Johann Smidt” med High Seas High School-projektet regelmæssigt til Caribien.

Da sejlskibet var hollandsk eget, sejlede det, tit med unge besætninger, med på flere kapsejladser af Sail Training Association (STA).

I dag (fra april til oktober) anvendes “Johann Smidt” til sejllads på Østersøen med fokus på Tyskland og Danmark. For eksempel op til Tallinn (Estland), Riga (Letland) og Turku (Finland).

IMG_7653aDen ny tid
Senere er “Johann Smidt” blevet udstyret med moderne navigations instrumenter, herunder bl.a. computere.

Fra 2016 forventes  “Johann Smidt at fortsætte med briggen Roald Amundsen til High Seas High School.

 

IMG_7648aMorgenstemning på skibet
Da jeg cyklede rundt på molen langs skibet, var der et leben af mange mennesker, der lige havde været en tur i baljen på “en morgenfrisker”.

Overalt hængte der tøj til tørre, og det så ud til, at besætningen gjorde klar til en gang morgenfoder inden afgangen videre ud på Østersøen.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Sejlskibet Johann Smidt

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Tak-mange tak! herligt med skibsbilleder….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *