Er BTS for maskulint?

IMG_7579aJeg fik lidt af et “chok” forleden, da vor formand for Bornholms Tekniske Samling, Kjeld Nielsen, fortalte mig, at en del kvinder nægtede at gå med ind til den samling, som BTS står for, da den udelukkende er for mænd!

Dette fortæller mig, hvor lidt en (lille?) del af vore kvindelige gæster ved om denne meget store samling, der er etableret lige udenfor Allinge.

IMG_7632aNavnet?
Men okay, navnet “Bornholms Tekniske Samling” (BTS) er måske ikke lige så sand mere, som det har været, idet samlingen dækker en del længere end lige det tekniske. For der er langt mere at se på end maskiner, traktorer, knallerter, biler m.v.

IMG_7629a

Det er vel ikke for meget at påstå, at BTS bestemt også har sin feminine side?

Måske vil navnet “Bornholms Historiske Samling” passe lidt bedre til indholdet på de 4000 kvm, som hele udstillingen er fordelt på?

Navneændringer
Problemet er bare, at Bornholms Tekniske Samling altid har heddet sådan, og det med navne laver man bare ikke lige om på her på Bornholm – tænk bare på Brændesgårdshaven!

IMG_7585aMen alligevel, noget skal gøres, for tag bare et blik på dette indlægs billeder, – og du skal lede meget længe efter det maskuline, som biler, motorer, flyvere og meget andet i den kategori, som åbenbart ligger meget langt fra det feminine!?

IMG_7620a


Vore gæsters vurdering

På baggrund af vor formands oplevelser, har jeg stillet spørgsmålet, om den feminine mangel på BTS – hvis der altså stadig er nogen?

Jeg kunne også have valgt, at udfærdige et spørgeskema, der kunne klarlægge problemet.

IMG_7598a

Men dels tager det tid at konstruere det helt rigtige skema, og dels skal det vel, streng taget, forelægges for foreningen, for en vedtagelse?

Derfor sprang jeg let og elegant over, hvor gærdet er lavest. Jeg spurgte derfor vore gæster om deres syn på spørgsmålet.

IMG_7614a
Resultatet

Jeg er godt klar over, at min undersøgelse ikke kan bruges til ret meget, men et eller andet sted har vi stadig problemet.

Mit resultat i dag var, at langt de fleste kvinder fortalte, at hvis der havde været et sådan spørgsmå for dem, så forsvandt det som dug for solen, allerede da de trådte indenfor. De var målløse over alle de kopper i loftet (vi har 7000 forskellige kaffekopper i BTS), men allerede et par skridt længere henne i udstillingen, løb de ind i kniplinger, vævning og en damefrisørsalon.

IMG_7625aNår de så fortsatte over i stuehuset, var den sidste rest af “det totale maskulinitet” slettet fra “harddisken” – hvis der i det hele taget havde været nogen?

IMG_7609a

 

 

 

 

Jeg kunne bringe mange flere billeder i den henseende, og selv om mange mænd har hang til radio, TV, kamera, video, båndoptagere, musikinstrumenter og meget andet i den genre, så er der lige så mange kvinder, der bliver tiltrukket i denne hal på BTS. Vi har tillige flere kirkeorgler i samme hal, og hvis vore gæster har lyst i den retning – og kan spille på orgel, så er de meget velkommen til at give et nummer.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Er BTS for maskulint?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Alletiders artikel-men navnet BST-Det lyder som sikkerhedsudvalget i en virksomhed!
    Men godt ser det ud og jeg tror du er velegnet som “guide”,det ser ser ud som vores”samtid”!
    Hilksen fra Smukke John

  2. Erik Krog skriver:

    Du byttede lige lidt rundt på bogstaverne John, det hedder BTS – men du har ret i, at det minder lidt om tidligere tiders “Bedriftsundhedstjeneste”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *