En eftermiddag i Rønne

IMG_7577aI dag var vi en tur i Rønne, hvor vil bl.a. havde et ærinde i blomsterbutikken på Lille Torv, da vi skal til en bisættelse på lørdag i kapellet i Rønne.

IMG_7567a

Min gode ven, Bent Pedersen, en gammel kriminalassistent på Bornholm, “lagde røret” (som mit yngste barnebarn i Norge kalder det) den 14. juli.

Store Torv
Da det fornødne var vel overstået, tog vi en tur rundt på Store Torv, hvor der var skønt at opleve det meget turistpræget liv  på den gamle plads midt i byen.

Udefor sæsonen kan Store Torv godt virke noget tom, og især om søndagen, hvis der altså ikke er et eller andet arrangement, som kan underholde indbyggere og feriegæster!

IMG_7569aTurisme
Der er ikke noget så tomt og trist, som at komme til et torv midt i en by, som reklamerer med turisme, hvis alle butikker alligevel er lukket.

IMG_7570aNår man, som Bornholm gør, forsøger at sælge sig selv som en turist ø, så har det en hel del forpligtelser med sig – og torvet er en af dem! Det er bestemt ikke altid, at der bliver levet op til denne forpligtigelse!

IMG_7574a

 

 

 

 

Stor debat om torvet og biler
Jeg hørte i går, på vor bornholmske radios nyheds sender, at debatten om at lukke for alle P-pladser på Store Torv, går ret hedt for sig på de sociale medier.

IMG_7572aDet er navnlig de mange butikker, der omkranser torvet, der har noget at sige, for de lever af handel. Hvis kunderne ikke har mulighed for parkering i midtbyen, kan de godt se et problem med det forslag!

Det er helt i orden at komme med et forslag om fjernelsen af den mange P-pladser i midtbyen, men så må man også komme med et løsningsforslag, for jeg kan da på samme måde se et problem i, at gøre Store Torv til et endnu mere levende område, hvis kunderne/turisterne skal parkere et godt stykke udenfor Rønne!

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *