Cykelhandlere og cykelsmede

_MG_1203aMange køber deres cykler i et supermarked, hvor der ikke er nogen chance for, at få et professionelt råd, eller blot et godt råd for køb af en cykel. Her er der blot tale om “en vare”, der ryger ned i indkøbskurven, på samme måde som en pakke havregryn!

Det findes sågar også cykelhandlere, der handler cykler på samme måde som omtalte supermarkeder, for her er der nemlig kun tale om cykelhandlere og ikke udlærte cykelsmede – der til forskel véd, hvad de taler om!

De gode gamle dage
I “gamle dage” (billedet th.) havde vi ikke det uvæsen, hvor man kunne handle en cykel i Brugsen, Bilka eller hvad de nu hedder, her købte man sin cykel i samråd med cykelsmeden.

IMG_0418aOg så har jeg slet ikke nævnt (indtil nu), den service og efterbehandling, der er en selvfølgelighed ved cykelsmeden.

Denne faglige service et et totalt fremmedord i et supermarked.

Masser af arbejde
Nu skulle man tro, at cykelsmeden ser meget skævt til den handel, der foregår i nævnte supermarkeder, men det gør han slet ikke – tværtimod. Den manglende service, ved nævnte supermarkeder, overtages nu af cykelsmeden, der løbende modtager de billige cykler på grund af fejl og mangler, samt efterspænding af hjul, eger m.v. – og det er bestemt ikke småting af arbejde. denne trafik giver til cykelsmeden.

IMG_7457a“Billige cykler”
Prisen på den billige cykel fra brugsen viser sig nu, at nærme sig prisen fra cykelsmedens cykler.

Der er dog den afgørende  forskel, at den billige cykel har været gennem en længere proces med diverse problemer. Når man så lægger al dette sammen med den manglende vejledning for størrelse/brug/behov m.v. af den nyerhvervelse man agter at købe, så er der rigtig mange grunde til en ekstra gang at overveje, hvor man skal købe sin nye cykel!

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *