Lidt svært at udgive en bog

Lene KrogMin datter, Lene Krog, har efterhånden skrevet nogle bøger, hvor den første bog blev udgivet i trykte eksemplarer.

De øvrige bøger er udgivet som e-bøger, hvilket har to årsager. Dels gik Lene med på den trend, at bøger skal udgives på nettet, og dels er det mere end svært at få udgivet en bog som ny forfatter.

Bøger som sælger
Hvis forfatteren er journalist med rette forbindelser, eller en kendt sportsmand/kvinde, gerne forhenværende topeliteatlet, så ville sværhedsgraden være til at overse, idet forlagene nærmest står i kø for at udgive i dette regi.

Men når forfatteren er helt ukendt, bliver sværhedsgraden, for en udgivelse, nærmest helt uoverskuelige.

Forlag er svære at tackle
Når en forfatter henvender sig til et forlag med et manuskript, så beder forlaget om mindst 3 til 4 måneder for en besvarelse. I mellemtiden må forfatteren ikke henvende sig til andre forlag. Derfor kan afslag godt trække ud for en udgivelse, hvis man skal igennem flere forlag med den samme indstilling!

Andre alternativer for udgivelse
Der er også to andre måder for en udgivelse. Enten kan man selv udgive bogen under eget forlag – men det kræver en del kapital. Så er der metoden “crowdfundingen”, der bygger på, at et antal mennesker går sammen om en udgivelse – ved at være fæller om financieringen. Og det er netop denne løsning min datter forsøger, for, at få udgivet sin næste bog.

Lidt om bogen “Pigen fra Månehøjen”
For et år siden blev Aia myrdet. Men da hun blev bragt tilbage til live, glemte hun at tage hukommelsen med sig. Nu lever hun det simple liv ved den store skov nord for bjergene, der hvor krigen mod dem med særlige evner og overnaturlige væsener endnu ikke er helt så synlig som i resten af landet Bragimark.

Men da hun møder Merian Storm, en privilegeret studerende, der forsøger at undgå sin dysfunktionelle familie og mindet om den mand, hun elskede, hives Aia ud af sin komfortzone og sendes ud på en rejse hen over de hjemsøgte bjerge til Merians krigshærgede hjemstavn i syd.

I jagten på sin fortid, opdager Aia, at den kunne betyde enden på hendes fremtid.

Her kan du læse de to første kapitler af Pigen fra Månehøjen.

Så kære læser, vær med til udgive den første bog om pigen fra Månehøjen.

YA-fantasyroman1Hvad skal pengene bruges til?

Lene Krog udgiver selv bogen, og har derfor brug for penge til redigering, korrekturlæsning, tryk og markedsføring.

Dertil håber hun, at kunne rejse 25.000 kroner ved hjælp af crowdfunding.

Pigen fra Månehøjen er bog et af to, og udkommer til november 2016, hvis crowdfundingen lykkes. Hvis ikke, får du dine penge igen.

Link
Gå ind på dette link og læs mere om projektet:
https://www.booomerang.dk/projects/vaer-udgive-ya-fantasy-roman/

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *