Grænsehandel i frit fald?

Erik NorgeForleden så jeg på TV 2 NEWS, at grænsehandlen nærmest ikke var eksisterende mere. Der var nu meget langt mellem de jyske biler med trailere, som man hidtil havde set i fast pendulfart over grænsen til Fleggaard og de andre grænsebutikker omkring Flensborg.

Ingen gad mere køre efter billig øl og vand, ja, faktisk var den før så kendte grænsehandel i frit fald – blev der sagt på TV og i den skrevne presse!

Er det så sandheden?
Vi har selv familie i det sønderjyske, der er faste indkøbere over grænsen, så det var en helt naturlig ting, at spørge til dette postulat. Jeg havde mere end svært ved at forstå denne nyhed, da jeg mange gange har været med på disse indkøbsture, hvor det nærmest ikke var til at få en P-plads udenfor disse indkøbscentre.

Det var da heller ikke det billede vi fik fra familien, der heller ikke forstod en pind af pressens information. Måske – og kun måske, er handlen syd for grænsen gået lidt ned, men i frit fald – slet ikke!

Men er det så et forsøg på, fra dansk side, at lægge en dæmper på denne meget populære grænsehandel? Hvis det er det, så ser det ud til ikke helt at virke efter hensigten.

Foto: Randi Krog Belseth ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *