Born Fondo og trafikofficial

IMG_0172aI dag var det dagen, hvor vi nyuddannede trafikofficial skulle i ilden under årets største cykelbegivenhed på Bornholm.

Naturligvis blev vi sendt ud på den mest spektakulære passage på den meget bakkede rute. Så der var lagt i ovnen til os, da vi mødte op i Gudhjem denne tidlige morgen.

IMG_0182aMorgenmødet
Vi mødte på parkerings anlægget ved tanken i Gudhjem, hvor hjemmeværnets politikompagni stod for gennemgangen af dagens planer. Den gennemgang kunne bestemt godt havde været bedre!

Da vi mødte op på vort bestemmelsessted, kunne hjemmeværnsfolkene ikke gøre rede for opgaven, idet dette ikke var blevet gennemgået på deres separate møde. Så nu stod vi 7 mand – som Moses ved Det Røde Hav. Vi var et par stykker, der så gennemgik de problemer, der kunne opstå ved gennemførelsen af opgaven, så vi var forberedte når hjemmeværnschefen senere dukkede op med planerne.

IMG_0188aChefen
Ved gennemgangen med hjemmeværnschefen, fortalte min makker fra cykelklubben sin opfattelse, hvorefter han meget bestemt blev opfordret, af hjemmeværnschefen, til at tage over for gennemgangen.

Det var ikke udlagt som et opfordring, men en henstilling til at klappe i – mens planerne blev gennemgået.

En yderst arrogant holdning af politikompagniets chef, som bestemt ikke var gavnligt for det videre samarbejde.

Til slut blev en hjemmeværnsmand sat ind – som, at have kommandoen over os i opgaven!?! Nu er det således, at vi fra cykelklubben ikke er i hjemmeværnet, så jeg havde det slet ikke ret godt med den melding. Vi skulle bare holde kæft og rette ind!

IMG_0201aEt idyllisk sted
Selve vor placering midt i det smukke Bornholm, satte naturligvis også sit præg på begivenhederne, for ellers kunne det være endt helt galt.

Min makker fra klubben kunne slet ikke se, hvad vi skulle her. Vi havde samme uddannelse som hjemmeværnsfolkene, og vi havde mindst lige så meget erfaring i disse opgaver gennem årene.

Et eller andet sted følte vi os rigtig godt gammeldaws røvrendt. Nu håbede vi bare på, at det ikke gik ud over sikkerheden for cykelløbet!

IMG_0206aSikkerheden først
Jeg kan stå helt inde for, at vi alle gjorde vort til, at opgaven blev løst til alles tilfredshed, hvilket de mange ryttere takkede for på den sidste omgang.

Vi havde ellers lidt af en prøvelse med et udrykningskøretøj. Hvis et udrykningskøretøj kunne være en fare for et større felt, havde vi tilladelsen til at stoppe udrykningskøretøjet!

Da vi så den pågældende ambulance – med en politimotorcykel foran for fuld udrykning, var vi klar over, at den SKULLE igennem. Et mindre felt cykelryttere nærmede sig vor post, og ret hurtigt tog vi en fælles beslutning – uden at sige noget. Vi sprang frem og stoppede det mindre felt af cykelryttere – og det lykkedes!

Ambulancen drønede igennem vor post videre til Bornholms Hospital. Opgaven var løst.

Tilbage står så “samarbejdet” med politikompagniet. Her er der rigtig meget, der kan gøres anderledes og meget bedre!

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Born Fondo og trafikofficial

 1. Erik Krog skriver:

  Da jeg selv er tidligere kompagnichef for et hjemmeværnskompagni i Odder, vil jeg lige tilføje, at jeg aldrig har oplevet så arrogant en kompagnichef før. Egentlig har jeg skrevet indlægget meget kort, for situationen kunne have udviklet sig meget værre – allerede inden de første ryttere nåede vor post!

 2. Svenn Vind skriver:

  Hej Erik
  Da vi startede som trafikfficials i Herning området var politiet og politikompagniet heller ikke sådan at bide skeer med. De var skeptiske, men efter 2 år hvor vi har arbejdet tæt sammen med politikompagniet har vi en meget god tillid og respekt for hinanden. Husk at trafikofficials skal være under kommando af politi/politikompagni .
  Men giv lidt tid så i kan se hinanden an – det lønner sig i det lange løb.
  Svenn Vind
  koordinator : trafikofficials Herning

 3. Erik Krog skriver:

  Hej Svenn!
  Det der er tale om her på Bornholm, er et manglende samarbejde. Dette syntes at være et fremmedord for PO-kompagniet. Vi er gamle cykelryttere med mange års erfaring i trafikregulering af cykelløb, så vi er bestemt ikke begyndere i “faget”. Her på Bornholm har vi kunne gøre dette uden uddannelse – indtil i år, så gik den ikke længere. Inden kompagnichefen ankom tilstedet, havde vi selv dannet os et indtryk af opgaven. Da vi forsøgte, med få ord, at komme med vor vurdering af opgaven, blev vi brutalt afbrudt. Vor mening havde ingen betydning. Det var det, der ramte os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *