Stambordet

Indrømmet, jeg er bestemt ikke kendt for at gå på værtshus, eller bare noget der ligner – og alligevel har jeg et stambord! Den skal vist lige forklares.

En silkefyr
Da vi flyttede til Tejn i 2003, var der mange træer på ejendommen – og også for mange. Faktisk har jeg fældet omkring 80 træer, siden vi flyttede ind. Et af de træer, der måtte falde for kædesaven, var bl.a. en temmelig stor silkefyr, der stod lige midt i græsplænen.

IMG_0171aDet store træ skyggede for næsten alt, og der var fyrkogler over det hele, så for omkring 10 år siden fældede jeg træet. Og hvad har det så at gøre med stambordet – for lige at vende tilbage til emnet?

Joh, jeg byggede efterfølgende et bord ovenpå stammen med tilhørende bænke omkring  – deraf navnet! Jeg spørger af og til vore gæster om, hvilket navn jeg har givet dette have bord, men indtil nu er der ingen, der har gættet det i første forsøg, selv om det ligger lige til højrebenet.

Carl-Johan
Min gamle – og desværre nu afdøde – kollega, Carl-Johan, sagde engang om kummen med granitskærver under bordet, at det var ret smart med kummen, så behøvede man ikke gå ind og pisse! Det værste var, at manden skrupgrinede om sin egen idé! Selvfølgelig mente han det ikke – men alligevel, det hører ligesom med til historien.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *