Born Fondo d. 29. maj 2016

Ruten er ikke så svær som først antaget – den er meget hårdere! Sådan skrives der på hjemmesiden for cykelløbet “Born Fondo”.

BCC_1Dette løb startede i 2014 som “Gudhjem Bjergløb”, og havde dengang Magnus Cort som vinder. Siden er løbet blevet en del hårdere, og har også skiftet navn.

Magnus Cort
Som de fleste véd, har Magnus en fortid som cykelrytter i Bornholms Cycle Club, hvor han i sin tid trådte sine små “cykelsko” (billedet er af Magnus, hvor han kører på sin første rigtige racercykel under et cykelløb på Bornholm).

I år er Magnus ikke at finde mellem deltagerne, da han nu kører i det store udland, for det australske hold Orica–GreenEDGE. Men til efteråret kan vi følge det bornholmske talent i det store spanske etapeløb “Vuelta a España”. Det skal blive rigtig interessant at opleve, hvordan han klarer sig blandt verdens bedste professionelle i så stort et løb.

Billedet her under: Magnus Cort i 2014 under Gudhjem Bjergløb, hvor han på 2. omgang fører foran feltet på toppen af Kjelsebybakken ud på Nybrovej, – på vej mod Østerlars.

Post cup_6

Ruten 2016
På Born Fondos hjemmeside skrives der om ruten, at den var på 1.456 højdemeter. Det var dermed Danmarks mest udfordrende motionsløb. Det tætteste man kunne komme på La Marmotte – uden at forlade landet!

Men dette var ikke sandheden, for det er faktisk meget værre!

Der er nu lavet en helt præcis opmåling, skrives der på hjemmesiden. Og det viser sig, at ruten er på hele 1.749 højdemeter og har en samlet længde på 123 km. Så til alle jer, der er nødt til at bide tænderne sammen et par gange undervejs – det er helt OK. I kan faktisk være endnu mere stolte over jeres præstation end I var i forvejen –
– og som gammel cykelrytter, kan jeg kun give løbsledelsen ret. Ruten ER meget hård og tilmed teknisk krævende!

HammerfyrBjergenkeltstarten om lørdagen den 28. maj
For dem, der vil have lidt mere ud af weekenden, er der krydret med en “Bjergenkeltstart” om lørdagen.

Den går i al sin enkelthed ud på, at cykle 8,5 km med alt hvad den kan trække – op ad nogle af Bornholms værste bakker.

Der tales om Danmarks eneste bjergenkeltstart, men det er de vildeste kilometer du nogensinde vil prøve kræfter med i Danmark. Jeg har selv prøvet det!

Starten går fra Vang Havn op ad en bakke, der siger spar to til alt. Hvis man så har luft til at nyde landskabet, så kommer man igennem det smukke landskab ved Slotslyngen og videre forbi Hammershus Slots ruin – og videre ned mod Sandvig. Herefter er det videre ind på Fyrvej – og så går det igen stejlt opad – med stigninger tæt på de 20 %. Så sig ikke, at der ikke er lagt i ovnen for de mest ambitiøse ryttere!

Post cup_7Helt ærligt – hvis du er på Bornholm i denne weekend, så er der slet ingen undskyldning for, at du ikke tager en tur på Hammer Fyr om lørdagen, hvor du om søndagen slutter af med en stor oplevelse i midten af Gudhjem – med mål på den stejle bakke op ad Brøddegade.

Ses vi?

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *