Qatar og slavearbejderne

Så er diskussionen om Verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar 2022, igen på dagsorden i medierne. TV 2 kunne, her til morgen, igen lukke op for de meget kritisable forhold som de udenlandske arbejdere lever under i Qatar, der nok må betegnes som slaveagtige.

Hertil skal vi så igen høre og læse om, hvad Amnesty International (AI) har at tilføje om situationen i Qatar. AI’s rapport er ikke opsigtsvækkende, når de kommer frem til, at Qatar udnytter arbejderne på det groveste, samt, at Qatar på ingen måde overholder sine forpligtelser! Dette bygger AI på, at deres rapport er udarbejdet gennem 234 udenlandske arbejderes beretninger.

Amnesty International sige direkte, at situationen i Qatar er et levende helvede!

Det overraskende for mig er, at alt dette er kommet bag på den øvrige verden, da det er almindelig kendt, at de arabiske lande udnytter al udenlandsk arbejdskraft på den mest svinske måde – hvis de kan komme af sted med det!

Saudi Arabien og gæstearbejdere
I Saudi Arabien bliver filippinske kvinder udnyttet til det yderste af mange arabiske arbejdsgivere. Når de ankommer til deres arbejdssted, bliver deres pas taget fra dem, samt, bliver der ikke søgt om arbejdstilladelse fra deres arbejdsgivers side. Herefter er de stakkels kvinder helt i deres arbejdsgivers vold. Deres situation bliver herefter, at kunne sammenlignes med en slaves.

Hvis kvinderne henvender sig til myndighederne om deres situation, er de i landet på ulovlig vis – da de ikke har nogen form for arbejdstilladelse, og uden pas kan de heller ikke forlade landet. Da jeg engang var til samtale i Jeddah, om en eventuel ansættelse i forbindelse med know how om fremstilling af flybilletter, blev jeg stærkt rådet til (af andre udlændinge), at have to pas på mig – ellers kunne jeg havne i en meget uoverskuelig situation. Det er nok ingen hemmelighed, at det er ret strenge love, der hersker i landet!

Derfor er det mig ubegribeligt, at det helt, eller delvis, kommer bag på de ansvarlige i FIFA – at der foregår sådanne tilstande i Qatar. Men den nye præsident, for Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Gianni Infantino, vil ikke forsøge at fravriste Qatar VM-værtskabet i 2022.

Deltager Danmark?
Men med al den snak om bl.a. bestikkelse for værtskabet, samt de arbejdsforhold vi med mellemrum bliver mindet om i Qatar, burde værtskabet blive frataget dette land omgående – alt andet er uacceptabelt!

I det mindste bør vi i Danmark nøje overveje, hvad det er, vi er med til at godkende, når/hvis vi siger ja til at indgå i dette VM-arrangement i Qatar!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *