En dag i marts på Dueodde

IMG_6998aLige for tiden har vi besøg fra det Synnejyske. Det er vor datter, Lene, og hendes to dejlige børn, Kasper og Helena. Kasper havde fået den idé, at han ville ud og bade på Dueodde strand, for han havde hørt så meget godt om denne helt unikke strand på Bornholm.

Meeeen, nu er det altså marts måned, og selv om jeg engang har kastet mig i bølgerne ved Dyngby Strand i det Østjyske, hvor vandet kun var 7 grader varmt, så jeg kunne slet ikke anbefale mit barnebarn noget der bare tangerede dette kolde gys, som han helt sikkert ville opleve på egen krop.

Rimeligt vejr
Vejret var ellers rimeligt – altså til en tur ud i naturen, men slet ikke til noget det bare lignede en bade tur. Slet ikke. Men vi slap ikke for turen til Dueodde, for der ville Kasper altså ud til – selv om badeturen nu var aflyst. Men så ville han altså også ha’ en is i Krølle Bølle kiosken på Dueodde!

IMG_7005aKrølle Bølle kiosken
Nu er det ungerne kan huske, at de før har besøgt os, og det er altid noget med isvafler med mange forskellige kugler de forbinder os med, og så er det ikke altid lige let at forklare, at lige i øjeblikket er det nok ikke lige det, der er mest salg i. Eller sagt på en anden måde, det pågældende ishus på Dueodde er slet ikke åbent – endnu! Men det er altså noget, der skal bevises!!

Ungerne blev da også hurtigt klar over, at der ikke var det helt vilde salg i kiosken på Dueodde, da der overhovedet ikke var noget der bare lignede liv bag de lukkede skodder.

Helena var den første der ville tilbage til bilen efter vi havde trasket ud til stranden, så Lene tog turen tilbage med den lille pige, der klagede over, at være frygtelig sulten.

IMG_7003aIs, uanset vejret
På vejen tilbage med Kasper, kunne knejten slet ikke stå for den mange “klatretræer” vi passerede, så lige pludselig var al tålmodighed opbrugt for Kasper, for der var altså et træ, der råbte på ham – og lige så hurtig, som en lille abe, klatrede han op i træet. Det varede en rum tid, inden han ville ned igen.

IMG_6996a

 

 

 

 

Da vi kom tilbage til bilen, havde Helenas “sult” taget retning af den før så eftertragtede is, så jeg blev hurtigt klar over, at turen måtte gå til Rønne. Ungerne kunne helt bestemt huske, at der var slik butikker på Store Torv i Rønne, som solgte is. Herefter var det farvel til Dueodde, så jeg startede bilen med kurs til Rønne, hvor de kære børn kunne få sig en soft ice.

IMG_6989a

Foto: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *