På museum?

WayatinahhytteMin beskæftigelse på Tasmanien har faktisk været udstillet på et museum i Launceston i det nordlige Tasmanien. Den udstilling så jeg på mit sidste besøg på den smukke ø, hvor bl.a. vore hytter fra arbejdslejren i Wayatinah var udstillet på museet.

I dag kan det være lidt svært at forestille sig, at vi engang boede i de hytter, hvilket den australske presse også borede i – dengang i 1960’erne.

Grafisk museum
Nu er der så tale om et helt andet museum, end det ovenfor omtalte, jeg her vil beskrive. For et stykke tid siden fortalte min datter Randi mig, at der var oprettet et grafisk museum her på Bornholm – og at det er den nu pensionerede tillidsmand fra Bornholms Tidende, Per Carlo Nilsson, der er ophavsmand til museet.

MogensErik1Museet har hjemme på Bornholms Tekniske Samling ved Allinge, og består af et håndsætteri, tre fluesmækkere, en vingeautomat, samt en korrekturpresse. Ikke meget, men man skal jo begynde et sted.

Typografisk trykker
Jeg er jo selv oprindeligt udlært som typografisk trykker som mit første fag (der er mig, der står med arket under min læretid i København) – og jeg må ærlig indrømme, at jeg tit har savnet dette gamle grafiske håndværk – for det findes ikke mere!

Derfor er det en helt naturlig ting, at jeg har rettet henvendelse til Per Carlo Nilsson, for at høre om jeg kunne bidrage til det grafiske museum?

I næste uge har jeg en aftale med Per Carlo – og jeg glæder mig til at gense mit gamle fag, selv om det kun bliver på dette lille niveau af faget – men det kan vel udbygges?

Der findes mindst 3 personer i min facebook-gruppe, som vil kunne forstå mig 🙂

Foto: Erik Rudolf og ukendt
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til På museum?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hej Erik-Det er på tide du kommer på museum!!! Ja jeg kan også savne lidt af “lugten”i trykkeriet! Underligt så hurtigt at vores fag er uddød-men det er udviklingen. Held og lykke med projektet..
    Hilsen smukke John

    • Erik Krog skriver:

      Tak John. Så vil det være 2. gang jeg havner på museum, men jeg har vel også alderen til det? – og ja, jeg savner også “lugten i trykkeriet!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *