Tasmanske minder

Tas_1For 9 år siden var jeg tilbage på Tasmanien. Det var på det tidspunkt 40 år siden jeg forlod denne smukke ø, der ligger lige syd for Melbourne i Australien. Dengang arbejdede jeg sammen med min gamle ven, Erik Rudolf, på Cluny Power Station – et kraftværk, som blev bygget i højlandet midt på Tasmanien.

For at gøre en lang historie kort, så etablerede Erik Rudolf sig i Australien med kone og børn. Siden blev han skilt, og lever nu en tilværelse som ungkarl i Hobart, hvor hans 5 børn og mange børnebørn også bor.

Lufthavnen i Hobart
Da jeg i sin til forlod Tasmanien, var det via lufthavnen i Hobart, så det er i sig selv en oplevelse, at vende tilbage igennem samme lufthavn. Min gamle ven stod parat med kameraet, og tog et billede af min genkomst – dengang i 2007.

Tas_2Den australske familie
Jeg har taget hele den “Rudolfske” familie til mig som min egen, for en bedre velkomst kunne jeg ikke tænke mig.

På Tasmanien kan man ikke købe dansk snaps, så derfor havde jeg en rød Aalborg, samt en julesnaps med i kufferten – og det var noget, der vakte jubel i det lille hjem i Hobart.

Der var bare det lille problem, at på de kanter var man slet ikke vant til en lille en til halsen, så det der med de små glas, var ikke lige det der var flest af – eller sagt på en anden måde, der var slet ingen!

Tas_3I mangel af bedre blev æggebægrene taget i brug – som snapseglas! Hermed fik begrebet en æggesnaps en helt anden betydning.

På billedet til venstre ses jeg, Erik Krog og Erik Rudolf med døtrene Katrine, Jenny og barnebarnet Veronika. Som man også kan se, har vi en pragtfuld udsigt ud over Hobart, da Erik Rudolf dengang boede i den nordlige del af byen – og hvis der er noget, der er meget af i Hobart, så er det bakker.

Tas_4Bruny Island 
Lige syd for Hobart, ligger der en ø ved navn Bruny Island. Dengang kendte min gamle ven en dame, der havde et hus på denne eventyrlige ø.

Endnu engang tog vi en båd over vandet, noget som har forfulgt mig i hele mit liv – altså det der med at sejle! Og jeg ligner da også en, der har et helt naturligt blik for havet.

Kaptajn Cook
Bruny Island er forøvrigt et af de steder, hvor den navnkundige kaptajn Cook gik i land. På den anden side, hvor gik kaptajn Cook ikke i land på denne del af kloden?

Dengang jeg, i tidernes morgen, tog til Australien, var det også med skib. Det tog omkring 5 uger, så vi fik set noget vand i Det Indiske Ocean, inden vi fik landkending i Vestaustralien.

Foto: Erik Rudolf
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *