Rådyr i baghaven

Her på Bornholm har vi rigtig meget råvildt. Faktisk har vi mindst dobbelt så meget som det øvrige Danmark, regnet i forhold til indbyggertal. Derfor er der intet unormalt i, at vi også ser dyre vildt i vore haver – og her er der tale om harer, kaniner og også rådyr.

IMG_6838aPlanter og dyr
Vi har i de seneste år fremarvlet en del syriske roser i haven, via plantefrø vi har fået fra Lyngby. Det er en process, som tager et par år, inden vi udplanter resultatet – som så igen tager et par år, inden disse viser deres meget smukke blomster.

Disse nye planter er også en spise for råvildt om vinteren, så derfor er alle vore syriske roser pakket ind i net.

Det er netop disse rådyr, der går ombord i vor nye planter, selv om vi næsten aldrig opdager det – vi kan kun konstatere, når planterne har været udsat for dette!

IMG_6842aI dag kunne jeg så se en af vore gæster i haven, men den kunne ikke skade vore syriske roser på grund af nettet, derfor var den gået et par skridt længere over til bagboen, og her hyggede den sig i solen, mens den gumlede løs på sin frokost.

Da jeg forsigtigt nærmede mig dyret, skulle der ikke meget til, før den følte sig sin sikkerhed truet – og så var det bare om at komme af sted igen.

Foto: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *