Grænsekontrol og bornholmerfærgen

Jon_billede_g1Når man køber en DSB-billet ved bornholmerfærgen i Rønne, får man intet oplyst om, at man kun kan stå på “togbussen” ved Københavns Hovedbanegård – og IKKE ved Kastrup Lufthavn – idet der kun kan udføres  paskontrol ét sted, og det er ved “togbussens” startsted! Jeg kunne godt få det indtryk, at den service, man kan forvente at få som passager, er noget, der godt kan befinde sig et stort stykke oppe i de øvre luftlag!

Rejseplan
Så når den rejsende skriver sig en rejseplan, med diverse rejsetider for tog, bus, fly og skib, skal der lige indkalkuleres en ekstra rejsetid fra lufthavnen og ind til Københavns Hovedbanegård. Dette kan godt få din rejseplan til at smuldre – totalt!

Jeg er helt klar over, hvor bussen holder i lufthavnen, men alligevel henvendte jeg mig i DSB-informationen for at få det bekræftet (man kan aldrig vide om der er ændringer), og først her fik jeg den manglende oplysning – “Togbussen” holder ikke i lufthavnen!!!!

Til oplysning nåede jeg “Togbussen” på Hovedbanen, men det var ikke personalets i billetlugen i Rønne jeg kunne takke for det – tværtimod!

Grænsekontrol
Jeg havde ellers hørt på TV, at der blev udført grænsekontrol fra Bornholmerfærgens side, selv om de ikke behøvede det på grund af afstanden til Sverige, men det blev jeg da klar over, at de nu havde droppet. Heller ikke i Ystad blev vi tjekket for “ulovligheder”, hvilket undrede mig en del. Men da jeg skulle hjem igen til Bornholm, havde klaveret skiftet over til en helt anden tonart.

Da bussen kom til indbetalingsbåsene ved Øresundsbroen, blev vi vinket ind til en standplads, hvor det svenske politi gik ombord i bussen. Vi var ikke ret mange i bussen, men vi blev kontrolleret meget omhyggeligt, så det tog sin tid, inden vi kunne køre videre mod Ystad.

Da vi var godkendt, ankom Bornholmerbussen ved siden af os, og med de mange passagerer, der var i den dobbelte bus, kunne jeg godt tænke mig til, at det måtte tage sin tid, inden de fik lov til at køre videre.

Kontrol på kontrol
Helt ærligt, vi som tager til Bornholm, som er kontrolleret på startstedet i Danmark – hvor vore pas er blevet affotograferet som dokumentation, virker det noget hysterisk, at vi skal gennemgå den kontrol i Sverige!

Foto: Jon Krog Belseth
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *