Et EU under opløsning?

David Cameron, Premiereminister i Storbritannien, er lige for tiden godt i gang med at skaffe Storbritannien en “god aftale” med det øvrige EU! En aftale, der skal danne grundlag for Storbritannien fortsatte medlemskab af EU – efter en afstemning i Storbritannien engang i juni måned.

Så langt så godt!

Østeuropas indflydelse på afstemningen
Men den “gode aftale” kan meget vel komme i vanskeligheder for en godkendelse af medlemslandene i Østeuropa. Det drejer sig bl.a. om de børnepenge, der, af de østarbejdere i Storbritannien, sendes til hjemlandene, som David Cameron vil have index reguleret efter de respektive landes økonomier. Dette vil, i så fald, betyde en langt lavere ydelse til børnene i Østeuropa!

Rumænien har da også protesteret, og vil i så fald ikke have dette til at gælde for de østarbejdere, der allerede er i Storbritannien – samt, at dette “uvæsen” ikke breder sig til eksempelvis Danmark! Eller sagt på en anden måde, Danmark skal ikke bryde sig om, at få samme ordning indført overfor Østeuropa

Jeg tror ikke på, at det vil lykkes David Cameron at få en sådan aftale i hus – uden, at vi i Danmark, også vil kræve en lignende aftale! Og hvad så med de øvrige medlemslande?

Erik-KrogDermed kan en afstemning i Storbritannien godt gå hen og blive et resultat, hvor EU bliver et medlemsland fattigere. Og er vi så henne ved EU’s kommende opløsning?

Stor modvilje i Storbritannien
Jeg husker allerede for en del år siden, hvor jeg talte med en forretningsforbindelse i England om EU, og fik oplyst, at måske var Danmark medlem af EU, men de var i hvert fald ikke! Naturligvis var dette ikke sandt, men det siger en del om uviljen i landet overfor EU!

Foto: Erik Rudolf
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Et EU under opløsning?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Ja-det er bliver spændende-men 27 lande skal “godkende aftalen” og de gamle østlande er ikke glade for aftalen! Underligt at så”gode aftaler”blev indgået for at få østlandene med i EU.Især Tyskland og Frankrig var mere end interesseret i at få udvidet EU,koste hvad det måtte koste! EU er jo ikke demokratisk,så jeg tror ikke på en aftale!
    Men lad os nu se,sagde den blinde til den døve hvad det ender med!

  2. Erik Krog skriver:

    Jeg tror, at det er begyndelsen til enden for EU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *