Politiet i Danmark

politiDet skal siges med det samme, jeg er ikke – eller har været – i politiet på noget tidspunkt.

Dog har jeg været chef i et hjemmeværnskompagni (okay, billedet ER af ældre dato), og jeg har her igennem haft et godt samarbejde med politikompagnier – og derfor også med politiet. Men det er mange år siden, og der er løbet en del vand i åen siden dengang! Dog har jeg stadig kontakt med tidligere politifolk i dag, men med tryk på tidligere! Det skal der i den forbindelse siges, at de tidligere politifolk fortæller mig, at de ikke er imponeret over det politiarbejde der udføres i dag!

ek

Det jeg så skriver i dette indlæg, er derfor det jeg oplever gennem dagspressen – og navnlig det der har været aktuelt de sidste par dage.

Politiklynk af værste skuffe
Vi har gennem dagspressen blevet oplyst om, at der kan være behov for, at flere af korpsets medlemmer skal flyttes til andre steder i landet. Det har så medført en sand storm af klynk fra de samme politifolk.

En kontanthjælpsmodtager er forpligtet til, at flytte efter et arbejde som han/hun er blevet anvist. Helt ærligt, så kan jeg ikke se nogen forskel, på det politiet bliver forelagt – eller for den sags skyld, hvad alle andre ansatte må rette sig ind efter, hvis virksomheden flytter. Enten kan man flytte med eller også finde sig et andet arbejde! Sådan er det!

Presselogen
I går kunne vi så se i TV2’s presseloge, at politiets talsmænd ikke ville finde sig i, at journalister tillod sig at møve sig ind på det menige politi’s private enemærker – de havde bare at henvende sig ad kommandovejen. Det er vist det, der kaldes topstyring! Pressen havde en lidt anden opfattelse af, hvordan man får oplysninger til en god historie!

Butikstyverier
I denne uge har vi også hørt om, hvordan en Netto-butik var plaget af tyverier fra en drengebande af anden etnisk oprindelse end dansk. Netto havde kameraoptagelser af gerningsmændene, men politiet kom aldrig (gad ikke?) og efterforskede sagerne. Derfor gik butikken til justitsministeren (og pressen) med sagen – og så skete der først noget!

Terrorsagen for et år siden
Så er der hele sagen med “Krudttønden”, hvor to mennesker blev dræbt. Her går kritikken på, at politiet ikke var trænet godt nok i våbenbrug. Det må være en kritik der sviger slemt.

Lars Møller og Caro
Den kendte Oberst, Lars Møller, sagde i sin kritik af politiets våbenbrug, at det var at sammenligne med, at man bad Caroline Wozniacki spille i en turnering, men at hun ikke behøvede at træne op til turneringen, idet hun vidste alt om at spille tennis!

Når så alt dette er sagt, så er der bestemt ikke på grund af, at politiet normalt ikke kan deres arbejde, for det har vi set masser af gode eksempler på. Men desværre er tackling af kritik ikke en af politiets største forcer. Derimod er det nærmest bortforklaringer vi altid bliver præsenteret for, så Oberstens udlægning er vel også gået lige hen over hovedet på dem?

Hvordan syntes politiet selv det går?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *