Sommerhuse og udlændinge

Emnet om udlændinges ret til, eller mangel på samme, at erhverve sig en sommerbolig i Danmark, er ikke så aktuelt for tiden, men jeg vil alligevel komme med et par betragtninger for denne lovbestemmelse.

TilsalgFor et stykke tid siden havde et par parlamentsmedlemmer i England fundet ud af, at det ikke kunne lade sig gøre for dem, at købe et sommerhus i Danmark, men at danskere frit kunne købe ejendomme i England. Dette blev de meget fortørnet over! Og det kan jeg da sagtens følge dem i.

Lovændring
Nu er det en lovbestemmelse i Danmark, der gør, at det kun er danske statsborgere, der har retten til at købe sommerhuse her i landet. Så det kræver altså en lovændring, for at udlændinge kan opnå denne rettighed – og indtil nu har det været en umulighed!

Grækenland_2Grækenland
Min yngre bror købte for en del år siden en bolig i Grækenland, hvor han og konen anvendte deres nyerhvervelse som sommerbolig. Efter de havde gjort dette i nogle år, fangede landet – og navnlig stedet, deres interesse så meget, at de besluttede, at blive en del af dette samfund.

Da de nærmede sig pensionsalderen, solgte de deres hus i Danmark, og flyttede permanent til Grækenland, hvor de stadig bor.

Fjern dog denne lov!
Jeg mener, at det er på høje tid, at vi får den omtalte lovparagraf fjernet, så alle bliver ligestillet på dette område. Det giver ingen mening, at danskere kan købe ejendomme i udlandet, mens det omvendte ikke er tilfældet! Det nærmer sig diskrimination!

Foto: Erik Krog og Lilli Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *