Det vi siger/skriver

ek_1Af og til kan jeg godt have mine tanker om det jeg skriver – for, hvordan bliver det opfattet? Livet har lært mig, at vi siger ikke det vi siger, men vi siger det, der bliver hørt!

Jeg blev engang spurgt på TV2 Bornholm, hvordan jeg havde det med, at mine opfattelser blev taget for givet af en del læsere – og dermed var med til at påvirke dem?

Men sådan havde jeg det slet ikke – dengang! Men det er netop det, der er ved at indhente mig nu, for jeg har efterhånden skrevet en del indlæg på min blog – næsten 1300 indlæg på lidt over 4 år!

De nordiske lande og “myter”!
I går kunne jeg læse i BT, at der i de Baltiske lande og Rusland er en udbredt opfattelse af, hvordan vi i Norden skiller os væsentlig ud fra den øvrige verden – og især deres. Og når man så spørger ind til om, hvordan de har fået den opfattelse, er svaret, “det har vi læst på nettet!”

Så er det, jeg selv begynder, at tænke lidt mere over det jeg skriver. Min bekymring, for det jeg skriver, er nok mere om hvordan det bliver opfattet?

Jeg har en del læsere fra Østeuropa og Rusland, og det kan godt undre mig, hvordan de læser mit danske sprog? Kører læserne det igennem en google oversætter – og i så fald, hvordan bliver oversættelsen så læst og forstået?

Baltikum og Rusland
BT skriver, at det er en almindelig opfattelse i nævnte østlande, at i Danmark er seksuelle perversioner så udbredte, at det nu er lovligt at gifte sig med en hest? Eller, at børn i de vestlige lande skal lære at onanere, fra de er fire år gamle!

Videre står der bl.a. “I et interview med Letlands største avis, MK-Latvija, sagde en kendt lettisk børnelæge, at seksuelt misbrug af børn er »normen« i Norge. Vestlige værdier er nemlig intet andet end »demokrati med en smag af pædofili«, sagde han. Det sidste var overskriften på artiklen, der blev en af årets mest delte på de sociale medier i Letland.

Myterne om de nordiske lande er meget udbredte, bekræfter Simon Drewsen Holmberg, leder af det danske kulturinstitut i Riga, står der længere nede i artiklen fra BT. Hvis dette er sandt, så står det virkelig grelt til med  forståelsen i vore nabolande. I så fald er den menneskelige hjerne vel kun at betragte som en computer, hvor man til enhver tid bare kan sætte en ny software ind?

Aus-mænd-med-bilRacisme
Jeg er ikke direkte blevet beskyldt for at være racist, men det har været tæt på. Personer, som kender mig godt, og som jeg bl.a. også har arbejdet sammen med på den anden side af jorden, ved godt, at jeg ikke engang kommer i nærheden af racisme – men igen, hvordan bliver mine indlæg læst og forstået?

Som skrevet “vi siger ikke det vi siger, men vi siger det, der bliver hørt!”

Foto: Randi Krog Belseth og Erik Rudolf
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *