Snogebæk i udvikling – hvad med Tejn?

Tejn_1For nogle dage siden stillede jeg spørgsmålet, om ikke det var på tide, at der blev stillet fokus på Tejn for en udvikling af havn og by – og gerne i området fra havnen og op mod Sandkås, for det pynter bestemt ikke med de tomme bygninger ved havnen.

Jeg havde da også en grum mistanke om, at Bornholms Regionskommune helt havde glemt os – eller?

Planerne langt fremme
Nu kan jeg læse i Bornholms Tidende, at Bornholms Regionskommune, Snogebæk Havn og Redningsbådens Venner har ansøgt A.P.Møller og Hustru Chastine MC-Kinney Møllers Fond til Almene Formål om 4.000.000 kr. for at kunne realisere projektet “Snogebæk Maritime Kulturhus”. Vel at mærke, en ansøgning der har været længe undervejs – så længe, at man afventer et svar i løbet af denne måned!

Tidsplanen for det Maritime Kulturhus i Snogebæk er denne, at foråret 2016 skal anvendes til en projektkonkurrence, inden efteråret går med projektering. Det er vel nogenlunde det samme, som jeg foreslog i et tidligere indlæg om en udviklingsplan for Tejn Sandkås!

Hammerhavn_aEr vi glemt?
Hele havneområdet i Hasle er blevet opdateret i alle leder og kanter, og Hammerhavn (th) har fået en kraftig ansigtsløftning – men Tejn? Jeg bliver mere og mere sikker på, at kommunen har glemt os, så måske skulle jeg skrive til borgmester Winni Grosbøll?

Tejn_2

Billedet til venstre er fra Tejn Havn, her er bestemt plads til forbedringer!

Bornholms Tidende skriver videre om projektet i Snogebæk, at om et år vil man så kunne skrive kontrakter med entreprenører – hvis alt går efter planerne. Byggeperioden er skitseret til at være fra marts 2017 til og med august 2017. Så indretning og indvielse vil kunne finde sted i september næste år.

Nu må Tejn da snart stå for tur!

Foto: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *