Det bornholmske vintervejr

IMG_6692aLige for tiden kommer vi ikke i nærheden af årstiden “vinter” – altså rent vejrmæssigt, for vejret ligner nærmest forår!

Bidende kulde!
Men lige efter nytår får vi en bidende kulde fra de sibiriske stepper, hvis vi da skal tro vore vejrprofeter. For den får ikke for lidt, når temperaturen bare falder et par grader ned under frysepunktet.

Kulden i Norge vs Bornholm
Jeg har for omkring et par uger siden oplevet 18 kuldegrader i Elverum. Bevares, det var da koldt, men heller ikke værre end, at jeg tog et par gode handsker på hænderne, og den uldne hue blev trukket ned over mine ører. Men her i landet skal vi høre om “bidende kulde”, når vi bare kan komme ned på to af de blå på termometret!

Græsset vokser
Når jeg så går en tur udenfor i haven, kan jeg hurtigt konstatere, at græsplænen er groet en del siden jeg slog den for sidste gang i år (billedet foroven). Det er det helt sikre tegn på, at vi har haft en del mere varme, end en nogenlunde normal vinter “giver tilladelse til”.

IMG_6697aDen megen vand vi har fået her i efteråret, har også givet grobund for en del svampe i græsplænen, og med hensyn til svampe, så kan jeg godt glemme at få dem udryddet, for kimen til disse svampe, findes et godt stykke nede i jorden.

Men én god ting er der alligevel i denne vinter, og det er udsigten ud over Østersøen. Jeg kunne godt tænke mig en nabo, der ville fælde træerne i vort synsfelt ud over havet, men det er der lange udsigter til. Måske ikke engang i min levetid – desværre!

Foto: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Det bornholmske vintervejr

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Vore vejrværter har det med at gå i”selvsving” og”snakke vejret” ad h…… til!
    Med hensyn til “træerne”så tror jeg at de kommende storme vil hjælpe dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *