Bornholm og Svend Gehrs

LCC_aDagbladet BT har et indlæg om Danmarks Radio-legenderne Jørgen Herbert, Poul Erik Andersson, Holger Rasmussen, Tommy Troelsen og Svend Gehrs, hvor de lever i dag.

Det får mig til at tænke på året 1961, hvor Svend Gehrs slet ikke var kendt (joh, jeg er faktisk så gammel), og ja, han var dengang stadig i lære som journalist på Bornholms Tidende!

Dengang deltog 5 unge Lyngbyryttere i et arrangement i Bornholm Cycle Club regi, der bestod i flere løb på en nu nedlagt cindersbane på et stadion i Rønne. Vi vandt dem alle – næsten – for der smuttede et enkelt løb, men vi havde så mange blomster, at vi delte buketterne ud på Store Torv efter løbet.

LCC_bDer blev også, i den anledning, udtaget et bornholmsk hold, der deltog i et forfølgelsesløb mod os lyngbyryttere. Vi var så beskedne, at vi indhentede bornholmerne. I dag ville der helt sikkert blive noget mere kamp til stregen, for bornholmerne har udviklet sig enormt i cykelsporten.

Nå, tilbage til journalisten Svend Gehrs. Bornholmeren og Bornholms Tidende dækkede hele arrangementet dengang. Tidende sendte deres unge lovende elev, Svend Gehrs, der havde lidt interesse for sporten. Siden er det gået rigtig godt for den unge elev, der bl.a. er blevet valgt til TV-seernes foretrukne sportsjournalist.

Som man kan læse på billedet oven over, skriver Svend Gehrs sig som “Svege”, hvilket er hans kendte initialer for en artikel.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Bornholm og Svend Gehrs

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Det er da spændende lokal historie-for Bornholm og Lyngby.

  2. Erik Krog skriver:

    Det sjove ved den historie er John, at en af de lyngbyryttere der var med dengang, kommer her hos os hver sommer med sin kone. Vi har haft et venskab siden april 1960, hvor vi kørte indledningsløb sammen i Lyngby Cycle Club.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *