Brillepriser i Norden

Jeg står for, at skal have nye briller i det nye år, og med Birthes sidste brillekøb i tankerne, så er kr. 8.000,- ret mange penge for en pensionist at smide efter et par briller. Så mens jeg var i Norge, begyndte jeg at spekulere på, hvad briller mon kostede der?

Nu véd vi jo alle, at alt er knaldhamrende dyrt i Norge, så derfor var det nærmest en dødfødt idé, bare at tænke på dette! Men jeg blev meget klogere.

Briller

Stor prisforskel
I Norge betaler man for en syns prøve (NKR 595,-), men det ødelægger slet ikke den samlede pris. Jeg kan også få alders rabat, så med de næst dyreste glas – samt stel, ville den samlede pris løbe sig op på NKR 3966,- alt inkl. Dette svaret til ca. DKR 3100, så her taler vi om en besparelse på omkring DKR 5000,-.

Da jeg så kom til Ystad – og havde rigtig god tid til at se på byen, kom jeg også forbi en optiker nede ved havnen. “Okay”, tænkte jeg, “jeg skal da lige have en pris med derfra til sammenligning”! Her i Ystad tager de ikke noget for en syns test – hvis den foretages før middag! Her lagde jeg ud med et stel i den lidt dyre ende, og de valgte glas var heller ikke de billigste – og den samlede pris løb op på SKR 4695,-. Dette svarer til omkring DKR 3800,-. Altså DKR 700,- dyrere end det norske tilbud.

Norge billigst
Så kommer det store 10.000 kroners spørgsmål, hvorfor skal briller være så dyre i Danmark? Selv Sverige kan levere briller til under halv pris end i Danmark, og det knaldhamrende dyre Norge leverer briller, som er under prisen i Sverige!?!

Én ting er sikkert, jeg køber ikke mere briller i Danmark!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *