Sejlede “Færgen” lovligt?

Så er jeg atter tilbage på Bornholm, efter en lidt hård søgang fra Oslo til København. Flere gange blev vi vækket af tunge søer, som slog hårdt ind mod skibsskroget – og hvis vi ikke kunne sove for det, blev vi vækket af reklamer over radioen, der meget (u)betænktsomt blev kørt ud over højtalerne i kahytterne?!?

YstadCykelTil Ystad i god tid.
Vi sejlede med Kronborg om styrbord kl. 07:50, og ankom til København kl. 09:45. Få minutter efter var vi på vej mod Sverige.

Ved Øresundsbroen blev vi standset af svenske politifolk, der ville se et billed-id af os, samt ville de godt vide, hvor vi skulle hen? Alt dette blev udført med et smil, så vi kørte allerede ind i Ystad kl. 11:40 – i meget god tid til færgen sejlede videre til Rønne!

Færgens sejlplan.
Vor billetter var til færgen kl. 18:30, og ifølge sejlplanen, sejlede den forrige færge om morgenen – ingen færge fra middag – på trods af, at vi siger juletrafik!!!!

Leo_C_1Et par dage før vi rejste, kontaktede jeg Færgen i Rønne, for at forespørge, om der blev indsat en ekstra færge til middag, da jeg kunne aflæse, at vor afgang var totalt udsolgt. Men nej, det blev ikke indsat en ekstra tur over Østersøen!

Det viste sig også, at vor afgang først kom af sted med 25 minutters forsinkelse, da det tog ekstra tid at laste skibet med de mange passagerer og biler. Til passagerernes store ærgelse, kunne der oplyses på færgen, at BAT-busserne IKKE ventede på dem.

Lovlig sejlads?
Turen til Rønne blev afviklet med en vind på 16 m/s – altså et meget kraftigt blæsevejr, der nærmede sig storm! Overalt på “Leonora Christina” sad/lå der passagerer, der ikke kunne få en siddeplads! For mig så det ud som, at skibet havde taget mange flere passagerer ind, end der var pladser til, så derfor rejste der sig et vigtigt spørgsmål for mig – sejlede “Leonora Christina” lovligt på turen den 22. december 2015 kl. 18:30 fra Ystad?

Foto: Erik Krog og Hans Martin Belseth
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *