Spejlglatte veje i Elverum og Hamar

IMG_6675aDet lå ellers lige til højrebenet, at skrive om Venstres tidligere løsgående missil, Jens Rohde, i dag, for endnu engang har en toppolitiker skiftet parti midt i vadestedet, hvilket ikke ligefrem mindsker politikerleden, men det må vente til en anden god gang!

Atypisk vejr i Norge
Lige efter den hårde frost har vi i de sidste par dage, haft en del regn som nedbør her i Norge, og vejtemporaturen er samtidig nede på minus 2½ grad. Så skal det selvfølgelig gå galt.

Overalt er der islag på veje og fortove, og da det regnede i går aftes, skyllede regnen alt det grus væk, som var strøget ud over isen, for at vi ikke røg på røven (undskyld udtrykket). Tilsyneladende, er der ikke her i Norge (som jeg opfatter det), det samme ansvar som vi har i Danmark, hvor vi har pligt til, at rydde fortovet foran vor ejendom, samt bliver vi retsforfulgt, hvis  en person kommer til skade i glatføre ud for vor matrikel. For der var spejlglat over alt!

IMG_6667a


Spejlglat alle steder
Da vi senere på aftenen skulle hen over et større parkerings område, var det nærmest med livet som indsats.

Vi stod ret op – og gled lige så langsomt hen ad isen på parkeringspladsen, uden vi kunne gøre noget som helst for at stoppe. Det er meget længe siden jeg har oplevet noget lignende.

Jeg vil tro, at alle biler her i Norge kører med vinterpigdæk, for ellers var der sket mange flere ulykker i dette glatte føre.

I morgen går det mod Danmark igen med DFDS. Først til København, og så videre til Bornholm. Glæder mig til at være hjemme igen!

Foto: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *