Familiebesøg fra det synnejyske

Hammershus i dag. En borg med mystikken godt bevaret i de gamle ruiner

Det er bestemt ikke hver dag, vi ser familien, da den er godt spredt i nord, syd og øst.

Vi her på Bornholm tegner os for det østlige, og vor datter i Norge tager sig af det nordlige, mens vor yngste datter bor i Sønderjylland, så vi render bestemt ikke hinanden på dørene.

Familiebesøg

“Synnejyderne” har taget en forlænget weekend her på Bornholm, dvs., vor svigersøn har brug for lidt tid til “et par løse ender”,  og sådan noget løses næsten altid bedre i eget selskab. Derfor er det “kun” vor datter med deres to børn, der i denne omgang er taget til Solskinsøen.

Udsigten inde fra porten i Mantetårnet

Lige for tiden skal det der med “Solskinsøen” tages med et gran salt (på latin hedder det “Cum grano salis), for vi har haft en del regn de sidste par dage, og det med blæsten er noget, der har bidt sig fast her ude i Østersøen! Og når jeg nu lige nævner vejret her på Bornholm, så har vi fået vejrskifte til det noget mere køligere – skal jeg lige hilse og sige!

Hammershus

Af en eller anden grund er Hammershus ruin altid meget besøgt, og det slog heller ikke fejl her i Kartoffelferien.

Selv om vejret var blæsende og koldt, var det ikke lige de frie parkeringspladser, vi fik øje på ved første blik – men det gik da alligevel.

Ungerne ville helst op på de gamle mure, men dette er bestemt ikke tilladt, så derfor var vi ret opmærksomme på denne regel – men mange andre kunne nok ikke læse, eller også var de ligeglade med dette påbud, for det var ikke så få børn vi så på de gamle mure.

 

Den store halmlabyrint ved havnen, med Gudhjems kirke som en flot baggrund

Halloween i Gudhjem

Også sidste år var familien fra Bevtoft gæster i Gudhjem på denne årstid, derfor stod den store halmlabyrint meget højt på ungernes ønskeliste.

Ungerne knoklede rundt i labyrinten, mens forældre og bedsteforældre hunde frøs udenfor aktiviteterne, for her i Gudhjem var der – om muligt – endnu koldere end på Hammershus, men den kulde kunne de mange børn på havnen slet ikke mærke.

Aftenen før havde regnen stået ned i stænger, men det havde åbenbart ingen betydning på halmen, så ungerne på havnen havde en pragtfuld dag.

 

Foto og video: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *