Tibetsagen vs Tamilsagen

Det omstridte tibetanske flag

Jeg behøver vel næppe at omtale den meget aktuelle tibetsag, da der er fuld gang i medierne om, hvem der er “bagmanden” til den ordre, der er givet til politiet om fjernelse af det tibetanske flag under den kinesiske præsidents besøg i Danmark.

Men nu har jeg omtalt sagen her på bloggen før, og “nævnt” at nogle danske ministerier muligvis kunne være involveret i sagen – hvilket det efterhånden er ved at blive bekræftet.

Hans Engell, politisk kommentator på TV 2 – og tidligere minister, udtaler på TV 2 News, at det kan opfattes som en afvejning mellem en sag om, at den kinesiske præsident skulle have at positivt indtryk af Danmark (uden at blive konfronteret med et tibetansk flag), eller et hensyn til vor grundlov?

Grundloven krænket

For mig er der slet ingen tvivl om, at grundloven står langt over den kinesiske præsident! I medierne bliver udenrigsministeriet direkte indblandet i sagen om en fortolkning af ordren om fjernelsen af det tibetanske flag – uden at dette nævnes direkte. Dummere er de altså heller ikke!

Nu er det, at statsministeriet og udenrigsministeriet arbejder meget tæt sammen, og er den daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), part i den ordre, der er videregivet til politiet, så står det virkeligt slemt til!

Tamilsagen og Rigsret

Sagen er så rådden, at den tåler sammenligning med datidens Tamilsag, hvor daværende justitsminister, Erik Ninn-Hansen (K), blev dømt ved en rigsret. Daværende statsminister, Poul Schlüter (K), tog, som regeringens ansvarlige leder, konsekvensen af sagen, og udskrev nyvalg i 1993.

Nu er regeringen Helle Thorning-Schmidt fortid, men hele forløbet skriger på en sag i Rigsretten.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *