Bjarne Riis er en nar – sagt af en politiker!

Lad mig sige det med det samme, det som Bjarne Riis gjorde for at vinde Tour de France i 1996, er bare ikke i orden. Men nu er Bjarne Riis ikke den eneste danske cykelrytter, der har taget noget andet “saft”, end det der er på flaskerne. Her er der nærmest tale om en mindre hær af danske ryttere, der kan stille sig op i rækken af misbrugere!

Og hvorfor er det så ikke i orden – de har vel bare gjort det, som alle de andre tog dengang?

En ting er, at de har taget EPO m.v. for egen vindings skyld, men de har også gjort vor sport ubodelig skade ved dette tiltag. Og det er bare ikke i orden!

Et cykelløb på Bornholm

Jeg, og en anden gammel cykelrytter, stod engang flagpost ved et bornholmsk cykelløb – et cykelløb, med mange unge deltagere. Som flagpost er det vor opgave at vise vej – samt at standse biler, når rytterne svinger ud på en større vej.

En af de billister steg ud af sin bil og råbte “Dopingsvin” efter drenge- og pigerytterne. Det var netop her, det gik op for mig, hvad det havde af betydning for cykelsporten, det Bjarne Riis og Co. havde “udrettet” med deres dopingmisbrug!

Politikere og en nar

Men at en politiker – af alle mulige personer, skulle kalde en dopingmisbruger for en nar, kan jeg slet ikke komme over. Politikere, der bevidst lyver til lejligheden – og efterfølgende bedyder, at “det har de aldrig sagt” – for derefter, at gå i gang med en længere redegørelse om, hvad alle vi andre har misforstået! Det er bare for meget.

Hvis nogen er en nar, så er det politikerne. Den sidste i rækken er forsvarsministeren, som bevidst har løjet. Manden skylder stadig Folketinget (og os andre) en forklaring. Men det forhindrer ikke hans partikollega i, at udtale sig negativt om cykelryttere som beskrevet, og ikke om politikere som anvender løgnen – for at få sig en ministerpost. Jeg kan faktisk ikke se forskellen.

Hvem tror forøvrigt på en politiker?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *