Verdens bedste sundhedsvæsen?

Min gamle ven, her på Borholm – 1½ uge før operationen

I Danmark bryster vi os af (regeringen gør i hvert fald), at vi har verdens bedste sundhedsvæsen. Den lader vi lige stå et øjeblik!

Vi har helt sikkert mange dygtige læger og sygeplejersker, og det er da heller ikke dem jeg angriber her i indlægget.

Min gamle ven (og hustru) fra cykeldagene i Lyngby, har lige været på besøg hos os i Tejn. Dagen efter hjemkomsten til Lyngby stillede han til undersøgelse på Glostrup Hospital, med helblik på, at gennemgå en kompliceret rygoperation et par dage efter.

Operationen lykkedes

Operationen gik efter planen, og selv om det efterfølgende forløb blev smertefuldt, hvilket var en naturlig del i den forbindelse, var lægerne godt tilfreds med resultatet. Røntgenbillederne fortalte, at alt var som det skulle være. Meeeen!

Når en patient gennemgår en så stor operation – i ryggen – skulle man tro, at sengen også var derefter. Men det var den overhovedet ikke!

Min vens kone måtte helt op med de store bogstaver, for at få udskiftet sengen, idet det var forbundet med store smerter bare at ligge i sengen. Efter sengen blev udskiftet, fortalte den taknemmelige patient, at det var som at komme i himmeriget.

Tilfredshedsundersøgelse

Ved udskrivningen skulle min gamle ven lige igennem en “tilfredshedsundersøgelse”, hvor det kom frem, at det slet ikke var første gang en patient var ude for et forkert underlag ved den slags operationer!?!

Man kan jo spørge sig selv, hvad den slags undersøgelser så er til gavn for?

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *