En lille historie fra det østjyske

De fleste der kender mig ved, at jeg oprindelig er fra københavnsområdet – men, at jeg har boet det meste af mit liv langt væk fra mit barndomshjem, hvor det østjyske har indtaget den største del af denne plads i mit liv.

Dette har bl.a. medført, at jeg har en del kendskab til sprogdialekten, der tales i Horsens området, og jeg må tilstå, at jeg smiler meget bredt, når jeg hører denne dialekt. Dette får mig til at tænke på en lille sød historie, som jeg oplevede for en del år siden.

En trykker fra Horsens havde været på ferie på Fyn, så han havde et par oplevelse, som han ville dele med os andre i trykkeriet. “De der fynboer kan overhovedet ikke stave”, begyndte han om en oplevelse fra Kerteminde og fortsatte, “bageren skrev “brø” på salgsskilte i vinduet – han havde glemt “j’et”!

I det østjyske udtales brød som “brøj”

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *