Byfest i Bevtoft

Oplysningen i Bevtoft var helt i top

Hvor er det nu lige, at Bevtoft ligger i landet? Joh, hvis du tager til Jylland – altså ned til det sydlige Jylland, så er Bevtoft placeret ca. 10 km sydvest for Vojens. Og kom nu ikke og fortæl mig, at du heller ikke ved hvor Vojens ligger? Det er nemlig her de danske mestre i ishockey har hjemme – bare spørg hvem som helst i Esbjerg og i Herning!

Sønderjylland og Dannebrog hører bare sammen, slet ingen tvivl
Grillstegt gris med kartoffelsalat – en rigtig byfestspise

Bevtoft er også den lille by, hvor vor datter, svigersøn og deres to børn har til huse. Nu er byen ikke særlig stor, selv om de har eget postnummer (hvilket Tejn ikke engang har!?!).

Men uagtet størrelsen, så havde den lille by altså byfest her i weekenden, og selvfølgelig var vi med, da vi alligevel var på besøg ved familien.

Indgangen til byfesten, med udsigt til den
smukke kirke i Bevtoft

Meget børnevenlig byfest

Mange sønderjyske byer har ringridning på programmet under sådanne byfester, men det var der ikke noget af i Bevtoft, dvs. der var altså ringridning – for børn, og på cykel, samt mange andre aktiviteter for børnnene, både ude som inde i hallen – og det var altså noget ungerne godt kunne li’.

Vi havde derfor begge børn med til byfesten, hvor de garanteret var dødtrætte da de kom hjem til aften. Der var knald på lige fra starten de trådte ind i hallen, hvor der var bygget et par hoppeborge.

Vor datter, Lene, hjalp til i baren, og det fandt lille
Helena hurtigt ud af, så hun kom på besøg ved mor

Da ungerne så også fandt ud af, hvor bolde og andre ting befandt sig i hallens skabe, blev hele gulvet anvendt til leg. Dog kunne de ikke boltre sig, hvor de lange borde var opstillet, men mindre kunne også gøre det.

Grillet gris

Kl. 18:00 blev der serveret grillet gris, og meget hurtigt kom to lange køer op og stå foran udleveringen, som var sat i system. Det var helt klart noget beboerne i Bevtoft havde prøvet før.

Ungerne fik ikke spist så meget af deres mad, dertil trak aktiviteterne på gulvet for meget.

Vor datter, Lene, havde “meldt sig frivilligt” til en tjans i baren, hvor der kunne købes øl og vand. Jeg tror ikke, det var en opgave, hvor man stod og slappede af hele tiden.

“Grillholdet” skulle også have noget at spise, efter hallen var fodret af, og det foregik som billedet viser

Vor svigersøn, René, fik sig en ordentlig krammer (sammen med ungerne) midt på hallens gulv.
Foto og video: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *